KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Archív weboldal
Archív weboldalE-Napló információk
Bejelentkezés
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek


 

WAF2010

Liget Budapest Projekt – eredményt hirdettek a nemzetközi építészeti tervpályázaton

2014. december 19., Budapest – Lezárult a Városligetbe tervezett múzeumi épületekre kiírt nyílt nemzetközi tervpályázat. A csaknem félezer beérkezett anonim pályamű közül a 11 tagú, magyar és nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri döntése alapján a Néprajzi Múzeum a francia Vallet de Martinis DIID Architectes, a Magyar Zene Háza a japán Sou Fujimoto Architects, míg a FotóMúzeum Budapest és a Magyar Építészeti Múzeum a magyar Középülettervező Zrt. tervei alapján épülhet meg a 2018-ra teljesen megújuló Városligetben.

Bővebben…Műemlékvédelmi, urbanisztikai érték az Eiffel Palace felújítása

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Cikkek

Hetedik alkalommal választották ki az elmúlt időszak kiemelkedő épületeit az Év Homlokzata Pályázaton. A tervezők és kivitelezők számára kiírt díj célja az újonnan épült vagy felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, esztétikai, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján. Több mint kétszáz pályamű érkezett öt kategóriában (családi ház, társasház, középület, panel és műemlék), amelyeket független, szakmai zsűri bírált el. A műemlék kategória legjobbja a budapesti Bajcsy-Zsilinszky úti Eiffel Palace lett, amely 120 év után ismét eredeti arcát mutatja. A pályázatot az ALAKart Kft. nyújtotta be, az egymillió forinttal járó díjat Kelecsényi Gergely vette át, a kiírás eredményhirdető gálaestjén, Budapesten.  A pályázat fő támogatója a Baumit Kft.

Bővebben…


KOTSIS IVÁN-ÉREM 2014 DÍJAZOTTJAI

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Díjak, díjazottak

A Kotsis Iván-érem idei díjazottja Dr. Kerékgyártó Béla filozófus, egyetemi docens. A díjat a MÉSZ elnöke nevében és felkérésére Vonnák Jánosa adta át. A kuratórium tagjai voltak: Roth János DLA elnök, Czigány Tamás DLA, Perényi Tamás DLA és Varga Levente DLA h.c.

Bővebben…


Kaszás Károly Finn Oroszlán-érdemrendet kapott

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Díjak, díjazottak

A Finn Nagykövetség függetlenségnapi rendezvények eseményeként a Finn Oroszlán és a Finn Fehér Rózsa Lovagrend érdemrendjével kitüntetett négy fő december 9-én vehette át a magas rangú finn állami kitüntetést. A Sauli Niinistö finn köztársasági elnök, a finn lovagrendek nagymestere által odaítélt elismeréseket Pasi Tuominen nagykövet nyújtotta át a kitüntetetteknek.

Bővebben…MŰEMLÉKI SZAKÉRTŐI TEVÉKENYSÉG, 439/2013. (XI. 20.) Korm. rendelet módosítás!…

» Jogszabályok » Tájékoztatások

FRISSÍTVE 2014.12.18.
KÖZLEMÉNY


A régészeti örökséggel és a műemléki értékkel kapcsolatos szakértői tevékenységről szóló 439/2013. (XI. 20.) Korm. rendelet módosítása alaján a műemléki szakértők nyilvántartásával kapcsolatos ügyeket a Miniszterelnökség látja el.

A 2014. szeptember 5-e óta hatályos (többször módosított) Korm. rendelet szövege innen érhető el: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=165039.269546
Tájékoztatok mindenkit, hogy a Korm. rendelet újabb módosításának egyeztetése jelenleg folyatamban van, kihirdetése még nem történt meg.

Bővebben…