KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Archív weboldal
Archív weboldalE-Napló információk
Bejelentkezés

LEIER

ARCAD12


KINGSPAN

	MÉK - Tanfolyamok és Képzések Online rendszereTanfolyamok és Képzések Online rendszere
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek
 

WAF2010

Kötelező továbbképzés az Építészek Házában június 4-én

A Magyar Építész Kamara 2015. június 4-én csütörtökön 1 napos kötelező továbbképzést tart az Építészek Háza (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.) Kós Károly termében az összes építész kamarai szakmagyakorló számára 10 és 16 óra között.

Díja: 10.000 Ft+áfa. (A Pest Megyei Építész Kamara tagdíjat fizető tagjai kedvezményes díjat fizetnek. A különbözetet a PMÉK rendezi a MÉK felé.)

Bővebben…Módosult a szakmagyakorlási rendelet – változtak a műemlékekkel kapcsolatos felelős m…

» Jogszabályok » Tájékoztatások

Figyelem! 2015. március 31-e volt az utolsó nap, amikor még műemléki építményre felelős műszaki vezetői szerződést MV-É szakterületi bejegyzéssel rendelkezők köthettek. 2015- április 1-től ezt kizárólag MV-É-M részszakterületi bejegyzéssel rendelkező felelős műszaki vezetők tehetik.
2015. március 12-től módosult az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet (továbbiakban: „Szakgyr”), amit a kulturális örökség védelmével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 38/2015. (III.11.) Korm. rendelet ekkor hatályba lépő rendelkezései iktattak be a jogszabály szövegébe.

Bővebben…


Hol volt, hol nem volt...

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Cikkek

Jégszobor fesztivál a high-tech technológiával felszerelt, ideiglenes Frisomat csarnokban

Mickey egér és barátai, a Kishableány, Pán Péter és még számos, a gyerekkorunkat idéző jégszobor mesehős elevenedett meg idén télen két belgiumi nagyvárosban ideiglenesen felépített Frisomat csarnokban a Disney Dreams Jégszobor Fesztiválon. A csúcstechnológiával és extra hőszigeteléssel ellátott Frisomat acélcsarnokok közel 3 hónapon keresztül biztosították a jeges fesztiválhoz szükséges állandó -6 ˚C-t.

Bővebben…


Európai Unió Kulturális Öröksége díjat / Europa Nostra díjat nyert Magyarország…

» Szakmai hírek, informácók - NEMZETKÖZI » Hírek

Brüsszel / Hága, 2015. Április 14 - Az Európai Bizottság és az Europa Nostra ma hozta nyilvánosságra a kulturális Örökség legrangosabb európai díja: az Európai Unió Kulturális Öröksége-díj/Europa Nostra-díj 2015. évi nyerteseinek listáját.  A 28 díjazott projektet az összesen 29 országból érkezett, civilek és intézmények által benyújtott 263 pályázat közül választották ki a bíráló bizottságok a következő négy terület valamelyikén végzett munka elismeréseként: 1) kulturális örökség megőrzés-helyreállítás, 2) (kulturális örökséggel kapcsolatos) kutatás és digitalizáció, 3) a kulturális örökség iránti példamutató, elkötelezett szolgálat, és 4) oktatás, képzés és a tudatosság növelése.

Bővebben…


Az anyag természete

» Pályázatok » Hazai pályázatok

Equitone szálcement homlokzatok az építészetben
Pályázat ÉPÍTÉSZEK és ÉPÍTÉSZHALLGATÓK számára

Két év és három forduló alatt a CREATON South-East Europe Kft. kerámia tetőcserepek alkalmazását számba vevő Építész pályázata valóban szép és változatos áttekintést adott az örök klasszikus a kortárs építészetben és a műemlékek felújításán történő alkalmazásáról.

Bővebben…


A Baumit bemutatja: Év háza 2015

» Pályázatok » Hazai pályázatok

Május 15-ig pályázhatnak a családi házak és kis társasházak tervezői a 2015-as Év háza díjra, amelynek fődíja 500 000 Ft.

A 2015-ban nyolcadik alkalommal meghirdetett, országos, nyílt és nyilvános Év háza pályázaton ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a max. 4 lakásos lakóépületek.

Bővebben…


BELSŐÉPÍTÉSZ TERVEZŐ MŰVÉSZ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Oktatás

BUDAPESTI KOMMUNIKÁCIÓS ÉS ÜZLETI FŐISKOLA ALKALMAZOTT MŰVÉSZETI INTÉZET
ÚJ KÉPZÉSI FORMA BELSŐÉPÍTÉSZ TERVEZŐ MŰVÉSZ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK ÉPÍTÉSZEK RÉSZÉRE

Bővebben…