KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Archív weboldal
Archív weboldal 

E-Napló információk
Bejelentkezés
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek


 

WAF2010


IV. ÉPÍTÉSZEK ÉS ZENE VILÁGNAPJA

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Programok

Zenélő Építészek – (lélek) Építő Zenészek
október 4. szombat  15 óra – 22 óra

A Zene Világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplik október1-jén.
Az Építészek Nemzetközi Szövetsége (VIA) kinyilvánítása alapján 1998 óta ünnepeljük az Építészek Világnapját október első hétfőjén.
Ybl kortársát, a 110 éve meghalt Steindl Imrét, a korabeli krónikás „az építészet Schubertje” névvel illeti.

Bővebben…


Ybl Szakrális Épületei kiállítás megnyitóján elhangzott Dávid katalin beszéde…

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Cikkek

Az Ybl Egyesület majd 100 fős érdeklődők körében megnyitott Ybl Szakrális Épületei kiállítás megnyitóján elhangzott Dávid katalin akadémikus professzorasszony beszéde olvasható a http://yblegyesulet.hu/ és http://www.ybl2014.hu/ honlapjainkon.

Bővebben…


Ezüst Ácsceruza-díj 2014

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Felhívások

A díj olyan szélesebb érdeklődésre számot tartó nyomtatott vagy elektronikus sajtóorgánumokban - nem szakmai lapokban, folyóiratokban - megjelent publicisztikai tevékenységért, akár egyetlen cikkért, műsorért is adható, mely hozzájárul a hazai építészeti értékek és a hazai építőiparral kapcsolatos bármely terület eredményeinek népszerűsítéséhez, s egyben képviseli a minőségi újságírást.

A díjjal „ezüst ácsceruza” emlékplasztika, az adományozást igazoló oklevél és 200.000 Ft pénzjutalom jár.

Bővebben…


Épületlátogatás az AIDA projekt keretében

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Programok

Meghívó épületbejárásra

Tisztelettel meghívjuk az AIDA projekt keretében szervezett  következő épületbejárásra az ország első passzív minősítésű oktatási intézményébe, a pesterzsébeti Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Módszertani Intézménybe (1201 Budapest, Magyarok Nagyasszonya tér 22.), amelynek új épületrészét 2013-ban a World Green Building Council Europe Region beválogatta „Leadership in building design and performance” kategóriában a végső győzelemre is esélyes pályaművek közé. A rendezvény időpontja: 2014. október 4. délelőtt 10 óra.

Bővebben…


MŰEMLÉKI SZAKÉRTŐI TEVÉKENYSÉG, 439/2013. (XI. 20.) Korm. rendelet - Tájékoztatás…

» Jogszabályok » Tájékoztatások

FRISSÍTVE 2014.06.17.
TÁJÉKOZTATÁS

A régészeti örökséggel és a műemléki értékkel kapcsolatos szakértői tevékenységről szóló 439/2013. (XI. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2014. január 20-án hatályba lépett előírásait a 62/2014. (III.6.) Korm. rendelet módosította, a módosított rendelkezések 2014. március 15-én léptek hatályba.

Bővebben…