KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Archív weboldal
Archív weboldalE-Napló információk
Bejelentkezés
LEIER

KINGSPAN

LINDAB

PREFA

	MÉK - Tanfolyamok és Képzések Online rendszereTanfolyamok és Képzések Online rendszere
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek


 

WÉBER ANTAL DÍJ 2016

A Pest Megyei Építész Kamara pályázati felhívása a WÉber Antal díj 2016. évi adományozásáról

A Pest Megyei Építész Kamara (a továbbiakban: PMÉK) a 2014. évi küldöttgyűlésén Wéber Antal magyar műépítész emlékére az illetékességi területén kamarai tagsággal rendelkező tagok részére, a szakmai megítélés szerinti legkiválóbb alkotói tevékenységet folytatók számára adományozható Wéber Antal elismerő díjat alapított.

Bővebben…Bemutatták a Nemzeti építészetpolitikát

» a MÉK hírei » Elnökség hírei

A mai napon került sor a Nemzeti építészetpolitika bemutatójára és satótájékoztatójára a Parlamentben.
A teremben a kiadvány grafikáinak felhasználásával kis installáció került kihelyezésre. A Nemzeti építészetpolitika bemutatóját Füleky Zsolt helyettes-államtitkár nyitotta meg, majd dr. Hajnóczi Péter MÉK elnök mondott pár szót a dokumentum megszületétésről. Ezt követően Lázár János miniszter úr a Nemzeti építészetpolitika ismertetését követően tájékoztatta a jelenlévőket a kormányzat szándékairól az 1567/2015. (IX.4.) Korm. határozat végrehajtásával kapcsolatban is, különös tekintettel az adminisztráció csökkentésre és az építészeti minőség emelésére.

Bővebben…


Elkészült az első építész sör, a C10

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Belföldi hírek

Fogyassz építészetet!
Alapozz rá.

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ fennállásának 10. évfordulóját ünnepli. A KÉK kulturális központ és szakmai műhely, melynek célja, hogy a városról való közös gondolkodást a széleskörű nyilvánosság részvételével tegye lehetővé. Programjai folyamatos, kiemelt hazai és nemzetközi figyelmet kapnak. Az elmúlt 10 évben közel 500 eseményt szervezett, köztük kiállításokat, konferenciákat, fesztiválokat, melyeken több, mint 250 000 látogató fordult meg.

Bővebben…


Első Bauder TETŐszimpózium

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Előadások

Magyarországon első ízben megrendezésre kerülő „Biztonság mindenek felett“ – tetőrendszerek a Baudertől elnevezésű előadássorozatunk központjában a tető témakörét érintő tapasztalataink, illetve a víz- és hőszigeteléshez, tetőhasznosításhoz kapcsolódó aktuális ismereteink, fejlesztéseink állnak.

Bővebben…


Trust Your Architect 2015

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

Időpont: 2015.11.30. hétfő 19:00
Helyszín: KÉK (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)

A KÉK havi útbaigazító estje pályakezdőknek és pályatévesztőknek. Első alkalom: Megépült az első házam! Bizalom, bizalmatlanság, vonalból valóság, win-win szituáció, vér és könnyek. A Budapest Music Center, az Agóra Szeged Pólus, és a kőszegi Hideg-ház: zöldfülű építészek első megépült munkáinak kalandos története.

Bővebben…


Felhívás az energetikai tanúsítói tevékenységgel kapcsolatban

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

Tájékoztatunk mindenkit, hogy energetikai tanúsítói tevékenység kizárólag TÉ jelű jogosultsággal végezhető, a SZÉSZ6 jelű jogosultság épületek energetikai szakértésére vonatkozik, azonban ilyen jogosultsággal energetikai tanúsítvány nem készíthető. A 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet alapján aki energetikai tanúsítói tevékenységet kiván folytatni, köteles az erre irányuló szándékát a névjegyzéket vezető szervnek bejelenteni, ahol ha megfelel a követelményeknek (végzettség, gyakorlat, energetikai tanúsítói jogosultsági vizsga) TÉ jelű jogosultságot kap.

Bővebben…