KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

program indirme

Archív weboldal
Archív weboldalE-Napló információk
BejelentkezésKINGSPAN

KNAUF

AUSTROTHERM

PREFA

KNAUF

MÉK - Tanfolyamok és Képzések Online rendszereTanfolyamok és Képzések Online rendszere
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek


 

Az év belsőépítésze 2015

A Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata és Laki Péter alapító ebben az  évben is pályázatot hirdet „Az év belsőépítésze - 2015” díjra .

A Laki Péter által alapított díjat évente a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata adományozza kiemelkedően magas vagy különös tervezői értékekkel rendelkező belsőépítészeti munkáért.

Bővebben…Tervezők lapja - interjú Hajnóczi Péterrel - építésjog

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

„A legújabb jogszabályok visszahozták a szakmaiságot a folyamatba"

Július 1-jétől hatályát vesztette a 300 m2 alatti új lakóépületek építésére vonatkozó korábbi, egyszerű bejelentésről szóló jogszabály, és életbe lépett a teljesen új 155/2016. kormányrendelet. Ennek értelmében az egyszerű bejelentést az elektronikus építési napló készenlétbe helyezésével lehet megtenni, melybe a tervezőnek fel kell tölteni a kivitelezési tervet és más dokumentumokat (alaprajzok, metszetek, tartószerkezeti tervek, költségvetés), ezenkívül kötelezővé vált építész tervezőt megbízni tervezői művezetés céljából. Hajnóczi Péterrel, a MÉK elnökével az aktuális jogszabályváltozások apropóján beszélgettünk.

Bővebben…A Paksi új városközpont városrendezési ötletpályázata

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

Felkerültek a kérdések és válaszok!


A TERVPÁLYÁZAT KIÍRÓJA
PAKS Város Önkormányzata 7030 Paks, Dózsa György út 55-61

A TERVPÁLYÁZAT TÁRGYA
Paks a változó és növekvő elvárások miatt jelentős városfejlesztési feladatok előtt áll. A fejlesztések eddig kihasználatlan területek bevonását is szükségessé teszik, de annak potenciálját kihasználva a város több alul, vagy rosszul hasznosított területének fejlesztését is meg kell oldani. Az egyik legfontosabb ilyen terület Paks középpontjában található. A Táncsics-parktól a volt konzervgyári területekig, valamint a 6. főút túloldalán a Dunapartig húzódó terület újraértékelése és városszerkezetben betöltött szerepének újradefiniálása megváltoztatja a városközpont jelenlegi összefüggéseit és így a közösségi életnek a város rangjához méltó új, korszerű kereteit hozhatja létre.

Bővebben…


Közlemény: a Gellért-hegy és a Citadella jövőbeni hasznosítása, funkcionális és eszme…

» Területi kamarák hírei » Budapesti Építész Kamara

A Budapesti Építész Kamara elhatárolja magát a Népszabadság 2016. július 25.-én, hétfőn megjelent számában foglaltaktól, mely szerint a Gellért-hegy továbbfejlesztését laikusok ötlete nyomán kell megvalósítani.

Bővebben…


MESTERISKOLA XXIV. ciklus - pályázati hirdetmény

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Oktatás

Mesteriskola XXIV. ciklus a felvételi pályázat eredménye: Bajusz Csaba, Barta Fruzsina, Butora Tamás, Buzás Bence Álmos, Csaba Zita, Déri Dániel, Fekete Csilla, Kern Ádám, Krompáczki Péter, Monory Rebeka, Salacz Ádám, Sasvári Áron, Sztranyák Gergely, Tőrös Ágnes, Vadász Balázs, Zilahi Péter.
A felvettek építészeknek gratulálunk! A most fel nem vett kollégáknak szeretnénk megköszönni a tervekbe fektetett munkát.

Üdvözlettel: a Mesteriskola, Tanulmányi Bizottság

Bővebben…


Pályázz és vegyél részt a 2024-es Budapesti Olimpia tervezésében!

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

A tervpályázat célja: A 2024-re Budapestre tervezett Olimpia pályázatának készítői fontosnak tartják a hallgatók és a fiatalság bevonását a tervezési munkálatokba.

Bővebben…