KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Archív weboldal
Archív weboldalE-Napló információk
Bejelentkezés
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek
 

WAF2010

Megnyílt a regisztráció a MÉK Szakmai Fórumára

Valamennyi MÉK tagunk számára!

Örömmel értesítjük, hogy Szakmai Fórumunk a másfél hónapos próbaidőt követően, a mai nappal megnyílt a teljes MÉK tagság számára (regisztráció itt).  A próbaidő egyik eredménye az volt, hogy a Fórumot, az arra való bejelentkezést kihoztuk honlapunk címoldalára, közvetlen a legfrissebb híreink (legfrisebb tartalmak) fölé (kiemelt tartalmak / oldalak blokk). Ettől azt várjuk, hogy működése egyszerűbb és hatékonyabb lesz, és közvetlenül fog kapcsolódni aktuális híreinkhez.

Bővebben…A Baumit bemutatja: Év háza 2015

» Pályázatok » Hazai pályázatok

Május 15-ig pályázhatnak a családi házak és kis társasházak tervezői a 2015-as Év háza díjra, amelynek fődíja 500 000 Ft.

A 2015-ban nyolcadik alkalommal meghirdetett, országos, nyílt és nyilvános Év háza pályázaton ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a max. 4 lakásos lakóépületek.

Bővebben…


Nemzetközi Építészkongresszus 2015

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Konferenciák

Időpont: 2015. március 7. szombat
Helyszín: Budapest, Várkert Bazár
konferenciaterme (I. kerület, Ybl tér)

A MÉSZ Nemzetközi Építészkongresszus idei témája: „l’architecture pour l’architecture” a Liget Budapest által felvetett problémákra kíván fókuszálni. Hiszen a politikai rétegeket lefejtve az egyik alapkérdés: a Városligetet javítják vagy tönkreteszik az odakerülő múzeumok? Vörösmartyt parafrazeálva: ment-e az épületek által a világ elébb? Van-e az építészetnek új viselkedési kódja közcélú városi beruházásokra, az utcai terek, közterek tiszteletben tartására?

Bővebben…


SCHMIDL FERENC ÉPÍTÉSZETI DÍJ 2015

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Díjak, díjazottak

Felhívás a „Schmidl Ferenc Építészeti Díj”  2015. évi kitüntetettjére történő javaslattételre

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata díjak, kitüntető címek, elismerések alapításával és adományozásával kívánja kifejezni tiszteletét és megbecsülését mindazon személyek és közösségek iránt, akik életművükkel, munkájukkal, a város közéletében való közreműködésükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, maradandót alkottak, vagy más, a köz érdekében végzett tevékenységükkel segítették Székesfehérvár szellemi és anyagi gyarapodását.

Bővebben…


7. Budapesti Építészeti Filmnapok

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Programok

A Filmfesztiválon idén is több mint 30 friss, nemzetközi filmet mutatnak be: különleges városi helyszíneken szerveződő lakóközösségek, a vidámparkok sajátos világa, az építészeti eredetiség, a kelet-európai politikai átalakulások építészeti nyomai és a városi közösségek önszervező ereje jelenik meg visszatérően az egyébként különböző fókuszú filmekben.

A fesztivál teljes programja: http://filmnapok.kek.org.hu/program/

Bővebben…


Tervezői „fűszerek” az ARCAD v12-ben

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Cikkek

Immáron 22 éve hű társam az építészeti tervező munkámban az ARCAD Építészeti Tervezőrendszer, megjelenésétől kezdve szoros kapcsolatban állva a szoftvergazda DesignSoft Kft-vel. Felhasználói tapasztalataim visszacsatolva többször „visszaköszöntek” a program fejlesztése során, amely rugalmasan és folyamatosan követi a tervezés során felmerülő újabb és újabb tervezői igényeket. Az aktuális v12 verzió nagyot lépett a - nekem különösen kedves - 3D megjelenítési lehetőségek eszköztárában.
Számomra mindig kiemelt jelentőséggel bírt az általam tervezett épület minél szemléletesebb megjelenítése már a tervezési folyamat kezdetétől. Magamnak is szükséges visszaigazolást ad elképzeléseim helyességéről, a laikus megbízónak pedig ennél is fontosabb segítség előzetesen „átélni” azt a külső-belső térélményt, amelyet a tervezett épület nyújtani fog a benne élőknek.

Bővebben…


Tájékoztatás a MÉK 2015.01.30-i Küldöttgyűlésén elfogadott módosítások és döntések kö…

» a MÉK hírei » Küldöttgyűlés

A MÉK 2015.01.30-i Küldöttgyűlés által elfogadott módosítások szerint összeállított szabályzatok, 2015. február 5-én a honlapon az alábbi helyen közzétételre kerültek: http://www.mek.hu/index.php?f=kat&i=121,

Bővebben…