KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Archív weboldal
Archív weboldalE-Napló információk
Bejelentkezés
LEIER

KINGSPAN

LINDAB

PREFA

	MÉK - Tanfolyamok és Képzések Online rendszereTanfolyamok és Képzések Online rendszere
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek


 

Tervpályázat a MOME Campus – Kreatív Innovációs Tudáspark épületeinek megvalósítására

Tervpályázat:  a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MOME Campus Kreatív Innovációs Tudáspark fejlesztése a meglévő épületek átépítésével és új épületek építésével.

Ajánlatkérő, kiíró: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (1121 Budapest Zugligeti út 9-25.)

A tervpályázat célja: Tervező(k) kiválasztása a Campus fejlesztéséhez szükséges tervdokumentációk elkészítésére. A pályázat díjazottjaival közbeszerzési eljárás kerül lefolytatásra a tervezési szerződés megkötése érdekében.

Bővebben…Acélcsarnok bármilyen ágazati igényhez

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Cikkek

Tervezői- és tűzvédelmi támogatás és a kivitelezés teljes folyamatát végig kísérő együttműködés nem csak a megrendelők, de Friosmat csarnokkal dolgozó építészek elégedettségét is szolgálja. Az OTSZ új szabályai miatt pedig a könnyűszerkezetes acélcsarnok felhasználásának lehetőségei tovább szélesedtek.

Bővebben…


Felhívás az energetikai tanúsítói tevékenységgel kapcsolatban

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

Tájékoztatunk mindenkit, hogy energetikai tanúsítói tevékenység kizárólag TÉ jelű jogosultsággal végezhető, a SZÉSZ6 jelű jogosultság épületek energetikai szakértésére vonatkozik, azonban ilyen jogosultsággal energetikai tanúsítvány nem készíthető. A 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet alapján aki energetikai tanúsítói tevékenységet kiván folytatni, köteles az erre irányuló szándékát a névjegyzéket vezető szervnek bejelenteni, ahol ha megfelel a követelményeknek (végzettség, gyakorlat, energetikai tanúsítói jogosultsági vizsga) TÉ jelű jogosultságot kap.

Bővebben…


Év háza 2015 - A modern hagyományőrzés példája

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Belföldi hírek

Sáros László György, a MÉSZ elnöke: „…az Év háza pályázatot innentől a most megszűnő Pro Architektúra díj kistestvérének tekintem.”

A hagyományosan az Építészet Világnapján, annak nyitóeseményeként az Építészek Házában, adták át az Év háza pályázat 2015 évi díjait. A fődíjat idén Borbás Péter DLA építész tervei alapján, Szentendrén megépült Ökologikus ház nyerte.

Bővebben…


TERGO+ rögzítés: a biztonság láthatatlan formája

» Hirdetések » Termékek

Az épí­tészeti koncepciók fejlődésével a homlokzatburkolati táblák, így a nagytáblás szálcement burkolatok ho­mogén, látszó rögzítések nélkü­li szerelésére egyre nagyobb igény mutatkozott. Korábban a mechanikai rej­tett rögzítés csak a 12 mm-es vastagságú Equitone lapok esetén volt megoldható, mára azonban többféle vastagságban is alkalmazható.

Ha a látszó felületi elemek nélküli rögzítésre volt igény, akkor a 8 mm-es vastagságban gyártott Tectiva burkolatok elhelyezésére szilikon bázi­sú sávos ragasztás vagy a poliuretán jöhetett szóba. A rejtett rögzítési igény esetén így a Tectiva rendszer alkalmazhatóságát is korlátozták a ragasztó­anyagok időjárási és tűzvédelmi határai.

Bővebben…


Kormányhatározat az építésügy átalakítását célzó intézkedési tervről és a hozzá kapcs…

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

Tisztelt Kamarai tagok!
Tisztelt Szakmagyakorlók!

A Magyar Közlöny 123. számában megjelent az 1567/2015. (IX. 4.) Korm. határozat az építésügy átalakítását célzó intézkedési tervről és a hozzá kapcsolódó feladatokról.
A MÉK elnöksége és az általa delegált szakemberek eddig is részt vettek a 1032/2015. (I.30.) Korm. határozattal kapcsolatos feladatok kidolgozásában. A most kihirdetett, immáron konkrét feladatokat tartalmazó Korm. határozattal kapcsolatban a MÉK továbbra is felajánlotta segítségét Füleky Zsolt helyettes államtitkár úrnak.

Bővebben…


Felhívás - MÉK Küldöttgyűlés - 2015.11.27.

» a MÉK hírei » Küldöttgyűlés

2015. november 27-én pénteken kerül megrendezésre a MÉK következő Küldöttgyűlése a FUGA Budapesti Építészeti Központban (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.) a MÉK Elnökségének 2015. szeptember 4-i döntése alapján.

Bővebben…