KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Archív weboldal
Archív weboldal

E-Napló információk
Bejelentkezés
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek
 

WAF2010

CPR- Tiszta már, hogyan felelhet meg a rendeletnek?

Tervezői termékkiírás 2015. - konferenciasorozat
MÉK 2 pont (2014/164)

Minek kell a terveken szerepelnie? Mit és hogyan kell vagy lehet kiírni? Mit kell tudni az építésznek az adott termékről és milyen papírral kell mindezt a cégeknek alátámasztania?
Ilyen és ehhez hasonló kérdéseire is választ kaphat a „Tervezői termékkiírás 2015” konferencia sorozat előadásaiból.

Bővebben…Az ARCAD Építészeti Tervezőrendszer kapcsolata az Építtetővel

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Cikkek

Az építész az elképzeléseit először Megbízójának mutatja be. Régen ennek elsődleges módja a szabadkézi rajz volt. Napjaink tervező szoftverei már lehetővé teszik az ilyen jellegű bemutatások gyors megvalósítását, akár munkaközi állapotban is. Ez a megoldás talán kevésbe hangsúlyozza a tervezőtevékenység művész jellegét, de sok ember számára érthetővé teszi elképzeléseinket. Teljesen természetes, hogy a Megbízó nem szakember, gyakran szembesültem azzal a problémával, hogy az épület formájával kapcsolatos elképzelésről készített kézi vázlat nem volt számára értelmezhető. A tervező szoftvereknél ez a szolgáltatás már alapvető funkció, amit közel 20 éves ARCAD felhasználóként én is napi szinten használok, már munkaközi készültség mellett is.

Bővebben…


Továbbképzés a kerámia burkolatok kialakításáról a szakma irányelvei szerint

» Képzés - Vizsga » Továbbképzési hirdetések

Országszerte 7 nagyvárosban – MÉK 2 pont (2015/8)

A kivitelezésben és tervezésben dolgozó szakemberekkel szemben támasztott jogszabályi követelmények az elmúlt években alapvetően megváltoztak. A kivitelezési hibáknak, illetve azok jogi és egyéb következményeinek elkerülése, a tudás folyamatos frissítése érdekében a Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség (MÉSZ) összefoglaló kiadványban adta ki a kerámia burkolatok kialakításának szakma irányelveit. A szövetség ezen irányelveinek gyűjteményének tartalmával idén tavasszal továbbképzés sorozatot szervezett.

Bővebben…


A Továbbképzési Szakértői Testület felhívása - Fontos adatváltozás!

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

A Továbbképzési Szakértői Testületnek (volt Továbbképzési Szakbizottság) megváltozott a számlaszáma:

2015. január 1-től az alábbi számlaszámra kérjük az átutalásokat teljesíteni:

Magyar Építész Kamara - K&H 10405004-49535656-53501050

Bővebben…


MŰEMLÉKI SZAKÉRTŐI TEVÉKENYSÉG, 439/2013. (XI. 20.) Korm. rendelet módosítás!…

» Jogszabályok » Tájékoztatások

FRISSÍTVE 2014.12.18.
KÖZLEMÉNY


A régészeti örökséggel és a műemléki értékkel kapcsolatos szakértői tevékenységről szóló 439/2013. (XI. 20.) Korm. rendelet módosítása alaján a műemléki szakértők nyilvántartásával kapcsolatos ügyeket a Miniszterelnökség látja el.

A 2014. szeptember 5-e óta hatályos (többször módosított) Korm. rendelet szövege innen érhető el: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=165039.269546
Tájékoztatok mindenkit, hogy a Korm. rendelet újabb módosításának egyeztetése jelenleg folyatamban van, kihirdetése még nem történt meg.

Bővebben…