KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Archív weboldal
Archív weboldalE-Napló információk
Bejelentkezés
LEIER

KINGSPAN

LINDAB

PREFA

	MÉK - Tanfolyamok és Képzések Online rendszereTanfolyamok és Képzések Online rendszere
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek


 

Kossuth tér 6-8 építészeti ötletpályázat

Az Országgyűlés Hivatala építészeti ötletpályázatot hirdet a Kossuth tér 6-8 alatti irodaház homlokzataira és a tömegformálására vonatkozóan .

Első díj 100.000 EUR
(összdíjazás 200.000 EUR)

http://kossuth6-8.parlament.hu

Bővebben…Felhívás az energetikai tanúsítói tevékenységgel kapcsolatban

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

Tájékoztatunk mindenkit, hogy energetikai tanúsítói tevékenység kizárólag TÉ jelű jogosultsággal végezhető, a SZÉSZ6 jelű jogosultság épületek energetikai szakértésére vonatkozik, azonban ilyen jogosultsággal energetikai tanúsítvány nem készíthető. A 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet alapján aki energetikai tanúsítói tevékenységet kiván folytatni, köteles az erre irányuló szándékát a névjegyzéket vezető szervnek bejelenteni, ahol ha megfelel a követelményeknek (végzettség, gyakorlat, energetikai tanúsítói jogosultsági vizsga) TÉ jelű jogosultságot kap.

Bővebben…


Év háza 2015 - A modern hagyományőrzés példája

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Belföldi hírek

Sáros László György, a MÉSZ elnöke: „…az Év háza pályázatot innentől a most megszűnő Pro Architektúra díj kistestvérének tekintem.”

A hagyományosan az Építészet Világnapján, annak nyitóeseményeként az Építészek Házában, adták át az Év háza pályázat 2015 évi díjait. A fődíjat idén Borbás Péter DLA építész tervei alapján, Szentendrén megépült Ökologikus ház nyerte.

Bővebben…


Kormányhatározat az építésügy átalakítását célzó intézkedési tervről és a hozzá kapcs…

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

Tisztelt Kamarai tagok!
Tisztelt Szakmagyakorlók!

A Magyar Közlöny 123. számában megjelent az 1567/2015. (IX. 4.) Korm. határozat az építésügy átalakítását célzó intézkedési tervről és a hozzá kapcsolódó feladatokról.
A MÉK elnöksége és az általa delegált szakemberek eddig is részt vettek a 1032/2015. (I.30.) Korm. határozattal kapcsolatos feladatok kidolgozásában. A most kihirdetett, immáron konkrét feladatokat tartalmazó Korm. határozattal kapcsolatban a MÉK továbbra is felajánlotta segítségét Füleky Zsolt helyettes államtitkár úrnak.

Bővebben…


Kiegészítő szoftverek SketchUp PRO számára

» Hirdetések » Termékek

Mindenkinek, aki tervezéssel foglalkozik és prezentálnia kell munkáit fontos, hogy igényesen és látványosan mutathassa be elképzeléseit. Az EuroSolid Kft. forgalmazásában már elérhetővé váltak a magyar közönség számára is a V-Ray és a RenderIn nevű fotórealisztikus renderelőmotorok.
Mindkét kiegészítő szoftver a SketchUp PRO verzióba teljesen beépülve dolgozik, így használatuk egyszerű és az eredmény azonnal látható. A SketchUp által biztosított anyagkönyvtár lehetővé teszi, hogy gazdag és változatos minták közül válogasson, illetve valósághű és részletgazdag textúrát adjon a modelljében szereplő tárgyaknak, elemeknek. Rendelkeznek előnézeti ablakkal, így valós időben könnyen be tudja állítani a kívánt nézőpontot, mely segít, hogy munkáját a legjobb fényben és a leginformatívabb módon tárja ügyfelei elé.

Bővebben…


Felhívás - MÉK Küldöttgyűlés - 2015.11.27.

» a MÉK hírei » Küldöttgyűlés

2015. november 27-én pénteken kerül megrendezésre a MÉK következő Küldöttgyűlése a FUGA Budapesti Építészeti Központban (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.) a MÉK Elnökségének 2015. szeptember 4-i döntése alapján.

Bővebben…


Tájékoztatás a 7/2006 TNM rendelet módosulásáról, a közel nulla energiaigényű követel…

» Jogszabályok » Tájékoztatások

A Magyar Közlönyben 2015. szeptember 14-én jelent meg az épületenergetikai követelményeket és számítási módszert leíró 7/2006 TNM rendelet módosítása (39/2015 (IX. 14.) MvM rendelet).

Bővebben…