KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Archív weboldal
Archív weboldal 

E-Napló információk
Bejelentkezés
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek


 

WAF2010

Egy tokaji társasházé az év homlokzata

Az ország legszebb épületeit díjazták az Év Homlokzata Pályázaton

Hetedik alkalommal választották ki az elmúlt időszak kiemelkedő épületeit az Év Homlokzata Pályázaton. A tervezők és kivitelezők számára kiírt díj célja az újonnan épült vagy felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, esztétikai, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján. Több mint kétszáz pályamű érkezett öt kategóriában (családi ház, társasház, középület, panel és műemlék), amelyeket független, szakmai zsűri bírált el. A társasház kategória legjobbja Tokaj főutcájának századelőt idéző, felújított homlokzatú háromlakásos épülete lett. A nyertesnek járó 1 millió forintos díjat, a pályázó Füzes András okleveles építészmérnök vette át, a kiírás eredményhirdető gálaestjén, Budapesten. A pályázat fő támogatója a Baumit Kft.

Bővebben…ÉPÍTÉSZET ÉS MŰEMLÉKVÉDELEM - 2014.11.06

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Előadások

4 ELŐADÁS a Pesti Vármegyeháza (1052 Bp. Városház u. 7.) földszinti Nyáry Pál termében 2014. november 6-án

 15.00 – 15.10    Köszöntő         Dr. Tarnai Richárd, Nagy Gábor

 15.10 – 15.40    Mányi István    Örökségvédelem az építészetben

Bővebben…


Rendhagyó formaképzés télikerttel

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Cikkek

Amikor tervezés során cél a formabontó tömegképzés, az épület egyedi, exkluzív megjelenése, legyen szó akár magas minőségi igényű közintézmény vagy egy modern családi ház építéséről, felújításáról, ne feledkezzünk meg a Solarlux üvegszerkezeti lehetőségekről, például egy télikert által nyújtott látványos megoldásról! Minderről akkor sem kell lemondanunk, ha olyan szokatlan szituációval találkozunk, hogy például az üvegtetőnek a megszokottal szemben, éppen az épület felé kell dőlnie.

Bővebben…


Ilyen teret terveztek magyar építészek Prágába

» Szakmai hírek, informácók - NEMZETKÖZI » Hírek

Kevés az olyan Kárpát-medencén kívüli közterület, amit nem a helyiek nyelvén hívunk, hanem magyarul. A kevés kivételek egyikke a prágai Kisoldal (Malá Strana) és a negyednek a nevét viselő tér. Már csak ezért is közelinek érezhetjük magunkhoz. Na meg azért is, mert a Kisoldali tér tipikus 70-es évekből ittragadt közterület, amit gazdag történelmi hagyományai és kitűnő adottságai ellenére korábban jobbára parkolónak használnak. Így néz ki például a Street View-ban

Aztán végre úgydöntött a városvezetés, hogy kellene vele valamit kezdeni. Nyáron egy pályázatot írtak ki a megújítására. A pályázaton pedig magyarok is indultak: Guba SándorHamori Péter ésRudolf-Berecz Zsófia építészek és Esterházy Marcell képzőművész alkotócsoportja elnyerte a nemzetközi zsűri különdíját.

Bővebben…


Díjat nyert a szentendrei „nőtt ház”

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Cikkek

Az ország legszebb épületei az Év Homlokzata Pályázaton

Hetedik alkalommal választották ki az elmúlt időszak kiemelkedő épületeit az Év Homlokzata Pályázaton. A tervezők és kivitelezők számára kiírt díj célja az újonnan épült vagy felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, esztétikai, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján. Több mint kétszáz pályamű érkezett öt kategóriában (családi ház, társasház, középület, panel és műemlék), amelyeket független, szakmai zsűri bírált el. A családi ház kategória legjobbja egy szentendrei épület lett, amelynek tervezője Borbás Péter az egymillió forintos díjat, a kiírás eredményhirdető gálaestjén a Budapest Kongresszusi Központban vette át. A pályázat fő támogatója a Baumit Kft.

Bővebben…


MŰEMLÉKI SZAKÉRTŐI TEVÉKENYSÉG, 439/2013. (XI. 20.) Korm. rendelet módosítás!…

» Jogszabályok » Tájékoztatások

FRISSÍTVE 2014.10.29.
KÖZLEMÉNY

A régészeti örökséggel és a műemléki értékkel kapcsolatos szakértői tevékenységről szóló 439/2013. (XI. 20.) Korm. rendelet legutolsó módosítása alaján a műemléki szakértők nyilvántartásával kapcsolatos ügyeket a továbbiakban a Miniszterelnökség látja el.

Az átadás-átvétel megtörtént. A Miniszterelnökséggel az a megállapodás született, hogy az online Névjegyzékben csak addig fognak a műemléki szakértők szerepelni, ameddig elérhetővé nem válik a minisztérium által vezett új nyilvántartás. Ezen átmeneti időszakot követően – felhatalmazás hiányában – a MÉK nyilvántartásából törlésre kerülnek.

Bővebben…