KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Archív weboldal
Archív weboldalE-Napló információk
Bejelentkezés

LEIER

ARCAD12


KINGSPAN

	MÉK - Tanfolyamok és Képzések Online rendszereTanfolyamok és Képzések Online rendszere
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek
 

WAF2010

Kötelező továbbképzés az Építészek Házában június 4-én

A Magyar Építész Kamara 2015. június 4-én csütörtökön 1 napos kötelező továbbképzést tart az Építészek Háza (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.) Kós Károly termében az összes építész kamarai szakmagyakorló számára 10 és 16 óra között.

Díja: 10.000 Ft+áfa. (A Pest Megyei Építész Kamara tagdíjat fizető tagjai kedvezményes díjat fizetnek. A különbözetet a PMÉK rendezi a MÉK felé.)

Bővebben…Módosult a szakmagyakorlási rendelet – változtak a műemlékekkel kapcsolatos felelős m…

» Jogszabályok » Tájékoztatások

Figyelem! 2015. március 31-e volt az utolsó nap, amikor még műemléki építményre felelős műszaki vezetői szerződést MV-É szakterületi bejegyzéssel rendelkezők köthettek. 2015- április 1-től ezt kizárólag MV-É-M részszakterületi bejegyzéssel rendelkező felelős műszaki vezetők tehetik.
2015. március 12-től módosult az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet (továbbiakban: „Szakgyr”), amit a kulturális örökség védelmével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 38/2015. (III.11.) Korm. rendelet ekkor hatályba lépő rendelkezései iktattak be a jogszabály szövegébe.

Bővebben…


MOKKA 13

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Programok

2015. április 23-án  csütörtökön 18.00 órakor a díjátadó és a díjazott bemutatása lesz, 19.00-kor pedig a MOKKA 13 című kiállítás megnyitója a Fészek Klub Hermann termében. 

A Margit krt 64/b lakóház ablakiból páratlan panoráma nyílt a szemközti, valaha műemléki védettséget élvező Ganz ipari épületek porig rombolására, illetve a volt Ipari Minisztérium vasbeton vázas épületének szürreális bontására. A folyamatot profi és amatőr fotósok hada követte kamerájával; a ház lakója, Tasi Ákos  építész a 4. emelet magasságából kísérte figyelemmel az eseményeket.

Bővebben…


A Baumit bemutatja: Év háza 2015

» Pályázatok » Hazai pályázatok

Május 15-ig pályázhatnak a családi házak és kis társasházak tervezői a 2015-as Év háza díjra, amelynek fődíja 500 000 Ft.

A 2015-ban nyolcadik alkalommal meghirdetett, országos, nyílt és nyilvános Év háza pályázaton ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a max. 4 lakásos lakóépületek.

Bővebben…


BELSŐÉPÍTÉSZ TERVEZŐ MŰVÉSZ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Oktatás

BUDAPESTI KOMMUNIKÁCIÓS ÉS ÜZLETI FŐISKOLA ALKALMAZOTT MŰVÉSZETI INTÉZET
ÚJ KÉPZÉSI FORMA BELSŐÉPÍTÉSZ TERVEZŐ MŰVÉSZ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK ÉPÍTÉSZEK RÉSZÉRE

Bővebben…


A teljes Leier termékskála ArchiCAD-ben

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Cikkek

Az Éptár Kft. az évek során számos alkalommal működött közre olyan fejlesztésben, ahol építőanyag gyártók termékeinek ArchiCAD-ben való megjelenítése volt a cél. Most azonban egy egészen egyedi újdonság készítésében vettünk részt. A Leier és Graphisoft együttműködés keretében készült termékkezelő alkalmazás vagyis Leier-Graphisoft ArchiCAD programbővítmény forradalmi újdonságnak számít, hiszen még sosem volt olyan, hogy egy ilyen gazdag termékskála jelent volna meg az ArchiCAD-ben. Lássuk, mitől különleges a Leier termékkezelő.

Bővebben…


A ’Bútorozd be a városod!’ pályázat nyertesei

» Pályázatok » Hazai pályázatok

2015 március 25-én a FŐKERT, az FKF, a Design Terminál és a Hello Wood sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhiredetésen jelentette be a “Bútorozd be a városod!” formatervezési pályázat nyerteseit. Az eseményt Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest város főpolgármester-helyettese nyitotta meg. A sikeres pályázók a következő hetekben mentoráláson vesznek részt, amely során a Hello Wood szakemberei segítenek a prototípusok elkészítésében. Az elkészült bútorokat június 1-én, nyilvános kiállításmegnyitó és piknik keretében mutatják be a Városháza parkban. A zsűri iskolás, egyetemista és profi kategóriák mellett, 10 pályaművet közönségszavazásra jelölt, amelyekre www.énvárosom.hu oldalon lehet szavazni április 17-ig.

Bővebben…