KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Archív weboldal
Archív weboldalE-Napló információk
Bejelentkezés

LEIER

ARCAD12


KINGSPAN

PREFA
SAINT GOBAIN

	MÉK - Tanfolyamok és Képzések Online rendszereTanfolyamok és Képzések Online rendszere
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek
 

WAF2010

Együttműködési megállapodást írt alá a MÉK a Miniszterelnökséggel

Együttműködési megállapodást írt alá Lázár János a Magyar Építész Kamara (MÉK) és a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) elnökeivel, a legfontosabb közös feladatok között a miniszter az építésüggyel kapcsolatos állami bürokrácia jelentős csökkentését és az európai uniós források hatékonyabb és átláthatóbb felhasználását említette.

A kedden, Budapesten aláírt megállapodás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón a miniszter kiemelte: a szakmai szervezetekkel való együttműködéssel el szeretnék érni, hogy olyan új építésügyi rendszer, beruházási szisztéma jöjjön létre, amely csökkenti a bürokráciát az építtetők számára és garanciát jelent az államnak az adóforintok hatékony felhasználására.

Bővebben…Kötelező továbbképzés Debrecenben 2015. május 28-án

» Képzés - Vizsga » Továbbképzési hirdetések

Időpont: 2015-05-28 (10.00 - 16.00)
Helyszín: Debreceni Egyetem Műszaki Kar 222-es terem (4028 Debrecen, Ótemető u. 2-4.)
Óraszám: 6 óra

Résztvevők maximális száma: 150 fő

A Magyar Építész Kamara 2015. május 28-án 1 napos tantermi kötelező továbbképzést tart Debrecenben építész kamarai szakmagyakorlók számára.

Bővebben…


Cedral: fa látvánnyal tartósan

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Cikkek

A fa mintázatú vagy sima, hosszan elnyúló, vagy függőlegesen alkalmazott Cedral szálcement burkolólapok látványa, akár üvegfelületekkel, akár téglaburkolattal harmonizálva karakteresen képes meghatározni az épület jellegét.

A Cedral lapokkal készült homlokzat stílusa első ránézésre inkább a modern vonalvezetésű, minimalista épületekhez illeszkedik, de a korszerű szálcement lapok az ismét egyre kedveltebb, hagyományos formájú házakon, azok különböző felületein is jól mutatnak. Legyen szó akár egy modern családi ház homlokzatáról, sorházról, középületről, vagy irodaházról, a szálcement Cedral homlokzatburkoló lapokkal kiváltott faburkolat szemet gyönyörködtető megjelenése az épületet feltétlenül kiemeli a környezetéből.

Bővebben…


Háromdimenziós homlokzat

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Cikkek

Egy új homlokzati anyag, amely a kétdimenziós helyett a tapintható nyers felületének köszönhetően háromdimenziós, finom, bordás felületet ad, és amelyet az aktuális fényviszonyok hatására a homlokzaton produkált dinamikus fény-árnyék játéka tesz különlegessé. Ez az Linea, az Equitone új szálcement homlokzatburkolata.

Az építészeti lehetőségek minél szélesebb körű kiaknázása érdekében az Etex csoport neves építészekkel együttműködve fejleszti az Equitone szálcement burkolati anyagait.
A Brüsszel közeli belga szálcement gyár a szálcement gyártásban 1905 óta bevezetett számos újításával bizonyította anyagainak sokoldalúságát, amely sokoldalúságot az elmúlt évtizedekben a felhasználó építészek a világ számos országában, a legváltozatosabb épületeken való felhasználással erősítették tovább.

Bővebben…


Módosult a szakmagyakorlási rendelet – változtak a műemlékekkel kapcsolatos felelős m…

» Jogszabályok » Tájékoztatások

Figyelem! 2015. március 31-e volt az utolsó nap, amikor még műemléki építményre felelős műszaki vezetői szerződést MV-É szakterületi bejegyzéssel rendelkezők köthettek. 2015- április 1-től ezt kizárólag MV-É-M részszakterületi bejegyzéssel rendelkező felelős műszaki vezetők tehetik.
2015. március 12-től módosult az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet (továbbiakban: „Szakgyr”), amit a kulturális örökség védelmével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 38/2015. (III.11.) Korm. rendelet ekkor hatályba lépő rendelkezései iktattak be a jogszabály szövegébe.

Bővebben…


2015-ben újra Építőtábor gyerekeknek

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Építészet gyerekeknek

Tavaly első ízben megrendezett két hetes táborunk után idén 3 héten át várunk benneteket változatos témákkal, izgalmas feladatokkal az alábbi időpontokban Újbuda központjában, a Kende utca 1-ben. (Bartók Béla út, Gárdonyi térnél)
A tábor napidíja 4000 forint ebéddel (Szatyor bár), zöldség-gyümölcs uzsonnával.

jelentkezés: Kern Orsolya_építész, táborvezető
telefon: 20 595 16 30
e-mail: booreskern@t-online.hu

Bővebben…