KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

program indirme

Archív weboldal
Archív weboldalE-Napló információk
BejelentkezésKINGSPAN

KNAUF

AUSTROTHERM

PREFA

KNAUF

MÉK - Tanfolyamok és Képzések Online rendszereTanfolyamok és Képzések Online rendszere
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek


 

Figyelemfelhívás - változik a jogdíj fogalma

Felhívjuk a tagság figyelmét, hogy a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény módosításával 2016. július 16-tól változik a jogdíj fogalma és az építész tervek felhasználásáért fizetett szerzői díj kikerül a jogdíjak köréből. A szakmagyakorlók számára hátrányos jogszabálymódosítással kapcsolatban a Magyar Építész Kamara a mellékelt levélben kereste meg a Nemzetgazdasági Minisztériumot, kérve a fogalom eredeti állapotának visszaállítását. Választ még nem kaptunk.

Bővebben…Ügyviteli szünet a MÉK-ben - 2016. augusztus 1. és augusztus 26. között

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

A Magyar Építész Kamara 2016. augusztus 1. és augusztus 26. között ügyviteli szünetet tart. Az Építészek Háza ebben az időszakban zárva lesz.

Az első ügyfélfogadási nap: 2016. augusztus 29. hétfő, (13:00-16:00).

MÉK Titkárság

Bővebben…


MESTERISKOLA XXIV. ciklus - pályázati hirdetmény

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Oktatás

FELVÉTELI PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY az ÉPITÉSZ MESTER EGYLET MESTERISKOLA XXIV. ciklus (2016-2018 ) négy féléves továbbképzésére.

A MESTERISKOLA fiatal, diplomás építészek-belsőépítészek részére a tervezés szakmai gyakorlatának és elméleti ismereteinek kiszélesítése, valamint az építész generációk, irányzatok összekapcsolása érdekében kétéves – nem akkreditált posztgraduális – továbbképzést szervez, kétszer tíz hónapos időtartammal, kéthetenként 2 x 4 órában, csütörtök délutáni és péntek délelőtti időpontokban, illetve alkalmanként hétvégi szakmai tanulmányutak, workshopok. A ciklust lezáró egy hetes építészeti tanulmányút, később kiválasztandó külföldi úticéllal.

Bővebben…


Pályázz és vegyél részt a 2024-es Budapesti Olimpia tervezésében!

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

A tervpályázat célja: A 2024-re Budapestre tervezett Olimpia pályázatának készítői fontosnak tartják a hallgatók és a fiatalság bevonását a tervezési munkálatokba.

Bővebben…


Az év belsőépítésze 2015

» a MÉK hírei » Belsőépítészeti Tagozat hírei

A Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata és Laki Péter alapító ebben az  évben is pályázatot hirdet „Az év belsőépítésze - 2015” díjra .

A Laki Péter által alapított díjat évente a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata adományozza kiemelkedően magas vagy különös tervezői értékekkel rendelkező belsőépítészeti munkáért.

Bővebben…Jogszabályváltozás az egyszerű bejelentés kapcsán és a kapcsolódó szabályzat…

» Jogszabályok » Tájékoztatások

Megjelent a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016. (VI. 13.) Kormányrendelet, amely 2016. július 1-étől -a 456/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet hatályon kívül helyezését követően- szabályozza a legfeljebb 300 nm összes alapterületű lakóépületek építésének folyamatát.

Fentieken túl megjelent a 156/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet is, amely több építésügyi végrehajtási rendelet -köztük a 2016. június 14-30. közötti időintervallumra a 456/2015. Korm. rendelet- módosítását tartalmazza.

Bővebben…