KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Archív weboldal
Archív weboldalE-Napló információk
BejelentkezésKINGSPAN

KNAUF

PREFA

KNAUF

MÉK - Tanfolyamok és Képzések Online rendszereTanfolyamok és Képzések Online rendszere
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek


 

Felkészítés a közel nulla energiaigényű épületek tervezésére három napos képzés

A 3 napos képzés célja, hogy a tervező- és szakértői tevékenységet folytató építészek elméleti és gyakorlati oktatáson keresztül megismerjék a közel nulla energiaigényű épületek jogszabályi, műszaki kihívásait, a lehetséges megoldások eszköztárát. A résztvevők 7,5 továbbképzési pontot kapnak.

Időpont: 2016-05-26, 2016-06-02, 2016-06-09
Helyszín: Budapest, Építészek Háza - Kós terem (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.)
Jelentkezés: http://tako.mek.hu
Jelentkezési határidő: 2016. május 15.

Bővebben…Legyen (továbbra is) Csontváry Múzeum Pécsett

» Területi kamarák hírei » Dél-Dunántúli Építész Kamara

A Dél-dunántúli Építész Kamara közleménye

A közelmúltban meghirdetett ötletpályázat meglepte a pécsieket, akik számára a Csontváry Múzeum összeforrt a város kulturális életével. Ismertek voltak ugyan azon vélemények, melyek szerint a képeknek jobb helye lenne Budapesten, de egy ötletszerű helykijelölés azt az üzenetet is hordozta, mint ha jelenleg a múzeumnak nem is lenne otthona.

Bővebben…


GIS Expo-konferencia, 2016. május 23. Budapest

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Konferenciák

2016. május 23. GIS Nemzetközi belsőépítészeti és design Expo-konferencia Budapesten – a tökéletes hely az építész és belsőépítész közönséggel való megismerkedésre

A “GIS 2016 Budapest” egy napos rendezvény, amely egy fedél alá hozza az építészeket, a belsőépítészeket, a designereket, a világítástervezőket és a kivitelezőket egyaránt, egy konferencia keretén belül, a szakmabelieknek szánt tematikus előadásokkal, workshop-okkal és a mesterkurzusokkal.

A GIS konferenciára 2016. május 23-án kerül sor, a budapesti Sofitel Chain Bridge Hotelben, kiemelt figyelmet szentelve azon épületek tervezésének, amelyek új gondolásmódot eredményeztek a közösségi-, kulturális-, oktatási- és irodaépültek, és a környezetükben.

Bővebben…Miskolc, Dózsa György utca 2. sz. alatt lévő egykori Központi Leánykollégium fejleszt…

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

A tervpályázat kiírója: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata (3525 Miskolc, Városház tér 8.)
A tervpályázat lebonyolítója: Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (3525 Miskolc, Városház tér 8.)

A tervpályázat tárgya, célja:
A tervpályázat tárgya a Miskolc, Dózsa György utca 2. sz. alatt lévő egykori Központi Leánykollégium épületének „A kategóriás” irodaépület feltételeit teljesítő, inkubátorház funkcióra alkalmas átalakítása fejlesztése. A Kiíró építészeti ötletpályázat formájában kívánja összegyűjteni azokat a tervi javaslatokat, fejlesztési koncepciókat, amelyek segítségével pontosabban tudja a fejlesztés során megvalósítandó funkció tervezési programját összeállítani. Kiíró a legmagasabb szintű és a kiírás szempontjából legjobban megfelelő építészeti megfogalmazások felhasználásával fogja a tervezett fejlesztés műszaki tartalmát, elemeit meghatározni. Az ötletpályázattal induló fejlesztés célja az, hogy Miskolc belvárosában egy az innovatív hazai és külföldi vállalkozások, szolgáltató központok számára színvonalas fejlesztési, IKT infrastuktúrális hátteret biztosító irodaház valósuljon meg.

Bővebben…


Építészek kreditpontos továbbképzési napja

» Képzés - Vizsga » Továbbképzési hirdetések

A folyamatos edukációt és az ismeretek bővítését szem előtt tartva, a Leier 2016. május 12-én, Budapesten, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kreditpontos képzést tart. A továbbképzés célja az aktuális szakjogi, szakmai kérdések, újdonságok és tapasztalatok ismertetése, népszerűsítése, melyben a legfrissebb jogi változások, a környezettudatosság gyakorlati kérdései, a korszerű építési rendszerek, szerkezetek kerülnek bemutatásra.

Bővebben…