KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Archív weboldal
Archív weboldalE-Napló információk
BejelentkezésLEIER

KINGSPAN

LINDAB

PREFA

Knauf Insulation Fagyapot termékek alkalmazása az építészetben

	MÉK - Tanfolyamok és Képzések Online rendszereTanfolyamok és Képzések Online rendszere
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek


 

A MÉK és a BÉK tájékoztatója a 300 m2 alatti lakóépületek tervezési kérdéseiről

Az Építési törvény módosítása és a hozzá tartozó kormányrendelet sajátosan új helyzetet teremtett a 300 m2 alapterületű lakóépületek tervezése és kivitelezése terén. A jogszabály-változások a Kamarát is váratlanul érték, szakmai egyeztetés nélkül születtek meg ezek az új szabályok. Miközben a MÉK minden lehetséges eszközzel azon dolgozik, hogy a szakmai szempontokat vissza lehessen hozni a jogrendbe, szükséges a tagság tájékoztatása a szakmagyakorlás feltételeiről a jelen helyzetben, majd a várható módosításokat követően is.

Bővebben…Felhívás a Magyar Építész Kamara valamennyi szakmagyakorlója számára

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

Bírságolhatók a kamarai C-kód nélkül működő cégek és egyéni vállalkozók!

Kérjük valamennyi, az alábbi témában érintett, kamarai szakmagyakorló tulajdonában álló, vagy munkáltatójaként működő cég haladéktalanul regisztráljon a MÉK rendszerében.

Bővebben…


A Magyar Építész Kamara elnökségének közleménye - 2016.01.08.

» a MÉK hírei » Elnökség közleményei

A Kormány 1032/2015 (I. 30.) számú határozatában döntött az építésüggyel kapcsolatos társadalompolitikai elképzelések megvalósítását célzó intézkedésekről. Az erre épülő 1567/2015 (IX.4.) Korm. határozatba foglalt intézkedési terv kiemelten kezeli a lakossági építkezések ügyintézésének egyszerűsítését és hatékonyabbá tételét, a teljes építésügy átfogó felülvizsgálata mellett.

Bővebben…Liget Budapest Néprajzi Múzeum Tervpályázat

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

A Városliget Zrt. mint ajánlatkérő meghívásos, két szakaszos nemzetközi építészeti tervpályázatot hirdet a Liget Budapest projekt keretében tervezett Néprajzi Múzeum épületének megtervezésére, a budapesti Városliget területén.
A Liget Budapest az új épületekkel, a Városliget zöldfelületének teljes megújításával, valamint a már itt működő intézmények rekonstrukciójával és fejlesztésével a jövőben Budapest egyik meghatározó, Európa-szerte ismert turisztikai és kulturális desztinációja, családi élményparkja lesz. Jelen kiírás egy meghívásos, két szakaszos nemzetközi építészeti tervpályázat dokumentációja, amely a Néprajzi Múzeum tervezésére vonatkozik. A tervpályázaton egy Pályázó csak egy pályaművel indulhat.

Bővebben…


Hegy tetején egyensúlyozó tengeralattjáró

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Cikkek

Ismét indul! www.prefapalyazat.hu!

A 3 450 méter magasság, az akár 215 km/h szél, a nem ritkán 40oC-os hőmérsékletkülönbség, valamint a néha a tetőig érő hótömeg – ezek voltak azok az alapkihívások, amelyeknek a tervezés és kivitelezés során meg kellett felelni a több mint egy évszázaddal ezelőtt épült magashegyi menedékház, a Refuge de L´Aigle felújítása során.

Ha Magyarországon ilyen magashegyi megoldásra nincs is lehetőség, a Prefa ismét várja az anyagaival tervezett vagy megvalósult projektek tervezőinek jelentkezését!

Bővebben…


Határtalan realitás Fémlemezfedések az építészetben 2016 Pályázati felhívás…

» Pályázatok » Hazai pályázatok

Március 25-ig pályázhatnak a gyakorló építészek és az építészhallgatók a fémlemez burkolatok alkalmazási lehetőségeinek bemutatásával, egyszerűen és gyorsan, online felületen!

Ha az idei pályázat szimbólumává vált, az Alpok egyik hegycsúcsán „egyensúlyozó”, több mint 100 éves menedékház felújítási projektjéhez hasonlóra Magyarországon nincs is lehetőség, az elmúlt években számtalan figyelemre méltó, izgalmas projekt valósult meg a Prefa innovatív alumínium tető- és homlokzati paneljeinek felhasználásával.

Ezeket most ismét keressük! Akár a megvalósítás előtti fázisában, akár a megvalósult állapotban vannak.

Bővebben…