KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

program indirme

Archív weboldal
Archív weboldal


E-Napló információk
Bejelentkezés
svedacelakcio.hu


svedacelakcio.hu


MEDIA

KINGSPAN

KNAUF

AUSTROTHERM

PREFA

MÉK - Tanfolyamok és Képzések Online rendszereTanfolyamok és Képzések Online rendszere
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek


 

Építészet vagy tűzvédelem? Építészeti tűzvédelem!

1 napos képzés a MÉK szervezésében!
A képzést hiánypótló volta miatt nemcsak tűzvédelmi tervezőknek ajánljuk, hanem minden szakmagyakorlónak építész tervezőktől a felelős műszaki vezetőkön át a műszaki ellenőrökig.
Időpont: 2016. december 8. csütörtök 10.00 - 17.00.
Helyszín: Budapest, Építészek Háza (1088 Bp., Ötpacsirta u. 2.)

A képzésen történő részvételért 3 továbbképzési pont jár.

Bővebben…Tájékoztatás a kötelező tervezői felelősségbiztosítás bevezetéséről

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 32. §-ának (6) bekezdése értelmében egyszerű bejelentéshez kapcsolódó építészeti-műszaki tervezői tevékenység végzéséhez kormányrendelet felelősségbiztosítást írhat elő. Tájékoztatjuk a tagságot, hogy a felelősségbiztosítási szerződés tartalmi elemeire és annak meglétének ellenőrzésére vonatkozó részletes szabályokat megállapító rendelet jelenleg előkészítés alatt áll.

Bővebben…


Online kérdőív a településtervezők számára „4TR” munkanevű rendszernek az előkészítés…

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Egyebek

HELYZET- ÉS IGÉNYFELMÉRŐ KÉRDŐÍV A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK TÉRKÉPI ÁLLOMÁNYAINAK KÉSZÍTÉSI MÓDSZEREIRŐL, A 1567/2015. (IX. 4.) KORM. HATÁROZATHOZ KAPCSOLÓDÓAN

Tisztelt Településrendezési Tervező!

Jelen felmérés az építésügy átalakítását célzó intézkedési tervről szóló 1567/2015. (IX. 4.) Korm. határozat alapján végrehajtandó egyszerűsítés, illetve korszerűsítés érdekében gyűjt adatokat településrendezési tervezéssel foglalkozó szakemberektől anonim módon, az általuk jelenleg alkalmazott tervlapkészítési módszerekről, szoftverekről és a technológiai továbbfejlesztés lehetséges irányairól.

Bővebben…


BEJELENTETTÉK A 2016. ÉVI PRIMÁKAT

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Díjak, díjazottak

A Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Dr. Csányi Sándor sajtótájékoztató keretében hirdette ki a díj jelöltjeit. A Primákat idén is tíz kategóriában választottak, és a díjazottak a magas erkölcsi elismerés mellett fejenként 5 millió forint jutalomban részesülnek.

A Prima Primissima immár tizennegyedik éve irányítja rá a figyelmet a kiemelkedő teljesítményekre és a tehetségekre, valamint jelentős támogatást biztosít azoknak, akik példát mutatnak erőfeszítésből és minőségből, szórakoztatnak, táplálják a nemzeti büszkeséget, tudományos vagy oktatói teljesítményükkel építik közös jövőnket.

Bővebben…


A társadalom művészete - Pro Architectura díj 2016

» Szakmai hírek, informácók - HAZAI » Díjak, díjazottak

A Miniszterelnökség pályázatot hirdet a 2016. évi Pro Architectura díj elnyerésére. Az építészetben maradandót alkotók öt kategóriában, egyénileg és csoportosan is pályázhatnak, a díjhoz 1 000 000 forint pénzjutalom jár. A jelentkezés határideje 2016. szeptember 14. éjfél.

Az építészet a társadalom művészete, így eredményeinek elismerése kiemelten fontos. Ezt a célt szolgálja a Miniszterelnökség által 2016-ban ismét meghirdetett Pro Architectura díj. Ebben az évben öt tárgykörben évente legfeljebb tíz díj osztható ki, minden díjazott 1 000 000 forint pénzjutalomban részesül. A díjra bárki pályázhat; nem csupán nagy ívű építészeti munkásság esetén nyerhető el, hanem már néhány éves gyakorlattal rendelkező építész is megkaphatja - akár egy kiemelkedő színvonalú épület megtervezéséért. A díjat ugyanaz a személy öt éven belül csak egyszer kaphatja meg.

Bővebben…


Figyelemfelhívás - változik a jogdíj fogalma

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

Felhívjuk a tagság figyelmét, hogy a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény módosításával 2016. július 16-tól változik a jogdíj fogalma és az építész tervek felhasználásáért fizetett szerzői díj kikerül a jogdíjak köréből. A szakmagyakorlók számára hátrányos jogszabálymódosítással kapcsolatban a Magyar Építész Kamara a mellékelt levélben kereste meg a Nemzetgazdasági Minisztériumot, kérve a fogalom eredeti állapotának visszaállítását.

Bővebben…


Építész tervezők figyelem, fontos változás 2016.07.01-től!

» Jogszabályok » Tájékoztatások

Július 1-től jelentősen megváltozott az egyszerű bejelentés folyamata. Az új jogszabály értelmében az egyszerű bejelentést már az elektronikus építési naplón keresztül kell megtenni. A kivitelezés az elektronikus építési napló készenlétbe helyezését követő 16. napon kezdhető meg.

Bővebben…