KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Milánói Világkiállítás 2015

A látványötlet pályázat eredményhirdetése
„A Malom” jeligéjű munka nyerte a 2015-ös Milánói Világkiállítás magyar pavilonjának látványötleteire meghirdetett pályázat első díját. 45 pályamunka érkezett Szőcs Géza kormánybiztos felhívására a 2015-ös Milánói Világkiállítás magyar pavilonjának látványötleteire meghirdetett pályázatra. 

A szakmai zsűri által a legjobbnak tartott 15 felkerült az expomilano2015.hu honlapra, ahol bárki szavazhatott a tervekre december 23-tól január 14-ig. A Világkiállítás magyar részvételének honlapján meg lehet majd tekinteni az összes tervet, ugyanis a későbbiekben mind a 45 pályázat felkerül a weboldalra. A zsűri január 15-én reggeltől ülésezett, és a közönségszavazatok figyelembevételével kiválasztotta a nyertes pályaműveket:
1.    A MALOM jeligéjű pályamű, tervezők: Gettó Tamás és Dr. Hutter Ákos;
2.    ALAKOR jeligéjű pályamű, tervezők: Sárkány Sándor és Ertsey Attila;
3.    megosztva FAFŰ pályamű, tervezők: Bártfai-Szabó Gábor, Nagy Mariann és Molt Klára illetve a CANTATA PROFANA jeligéjű pályamű, tervezők: Alkér Katalin, Bartha András Márk, Gyulovics István és Kovács Zsófia;

A zsűri elnöke különdíjra tartotta érdemesnek a KUTAK HÁZA jeligéjű pályázatot, melynek szerzői: Nagyné Iván Katalin, Páger László, Mindák Gergely és Bodóczki Antal.

A pályázat elbírálásának szempontjai közé tartozott, hogy az épület természetes anyagokból épüljön, legyen több emeletes, rendelkezzen kiállításokra, rendezvényekre alkalmas termekkel. Az épület jelenítse meg a világkiállítás témáit, Magyarország ország hagyományait, kultúráját.

A következő feladat az építészeti tervek elkészítése, és közbeszerzési pályázat kiírása a kivitelezési munkálatok elvégzésére.  Az építkezés nyáron kezdődik el, és legkésőbb 2015 áprilisára készül el a pavilon.

A 3, 2 illetve 1-1 millió forintos díjak fejében a nyertes pályázók pályaműveiket korlátozások nélküli felhasználási és módosítási feltételekkel a magyar állam rendelkezésére bocsátják.

Forrás: Miniszterelnökség közleménye

A zsűri által legjobbnak ítélt 15 pályamunka megtekinthető: http://expomilano2015.hu/?page_id=529

Csatolt információ:

Sajtótájékoztató a 2015 évi Milánói Világkiállításról
http://archiv.mek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=41650&Itemid=1

 


Létrehozás időpontja: 2014-01-16 07:22:27
Utolsó módosítás időpontja: 2014-01-27 22:01:57

Megtekintések száma: 16189
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41667