KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tisztújítás a Magyar Urbanisztikai Társaságban: fiatalítás és lendület

November 16-án tartották a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) tisztújító közgyűlését. Az alábbiakban röviden elolvashatja az új elnök, Salamin Géza programját

Az eddigi elnök, Körmendy Imre nem indult újra a posztért. A tagok szavazatai alapján a szervezet új vezetője Salamin Géza, az alelnökök pedig Csaba Ders és Kocsis János Balázs lettek. Az elnökség tagjai: Balás Gábor, Csomós György, Kőszeghy Lea, Kurenkov Vjacseszláv, Szabó Mátyás, Szaló Péter, póttag Gerzanics Annamária.

Salamin Géza elnöki programjában azt a célt fogalmazta meg, hogy a nagy múltú, még mindig tekintélyes, ám a szakmán belül csökkenő szerepű társaság új lendületet kapjon. A megújulás erőforrásait öt területen jelölte meg.

1. Az urbanisztikai és tervező szakma megnyitása mindazok előtt, akik városokkal, térségekkel és tervezéssel foglalkoznak, világossá téve, hogy ez nem csupán egy technikai-műszaki és építészeti diszciplína, hanem társadalomtudományi, gazdasági, földrajzi szakterületek sokaságának közös metszete.

2. Fiatalítás: meg kell érteni, és meg kell szólítani a fiatalokat, be kell vonni őket a társaság életébe, munkájába, jelen kell lenni az egyetemeken.

3. Szövetségkötés olyan szakmai társaságokkal, csoportokkal, közösségekkel, amelyek kapcsolódó területen vagy szinergiát jelentő küldetéssel működnek.

4. A határon túli magyar szakemberek, szervezetek bevonása.

5. A nemzetközi kapcsolatrendszer építése, ahol nem csak az a cél, hogy új partnereket és nemzetközi kapcsolatokat szerezzünk: itt az idő, hogy Magyarország és általában Kelet-Közép-Európa bekapcsolódjon a tervezés nemzetközi szakmai-tudományos diskurzusaiba.

A közgyűlésen megválasztott tisztviselők teljes listáját ezen a linken találja.


Létrehozás időpontja: 2018-11-19 19:10:55
Utolsó módosítás időpontja: 2018-11-19 19:12:15
Cimkék: MUT, közgyűlés; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 10933
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45003