KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Gondolatok a Településképi Arculati Kézikönyvekről (2020)

A Magyar Építész Kamara immáron másodszorra gyűjti csokorba a Településképi Arculati Kézikönyvekről szóló írásokat. Az első kiadványban elsősorban a területi építész kamarák TAKtevékenységei kerültek bemutatásra a 2018. évi MÉK  TAK konferencia előadásai mellett.

Mostani – ebben a műfajban – második kiadványunk szerzőinek gondolatai továbbra is a kézikönyvek és a település építészeti kultúrájának összefüggései körül forognak. Nemcsak szakmagyakorlók, hanem polgármesterek is tollat ragadtak, hogy megosszák gondolataikat az olvasókkal.

Ez a kiadvány is ékes bizonyítéka, hogy szakmánk képviselői nagy energiával, odaadással ápolják a környezetesztétika ezen egyik legfontosabb aspektusát. Ha el tudnánk érni, hogy nap mint nap, például valamelyik híradó előtt, nem több, mint öt percben „településünk szépségei – hogy jó legyen hazatérni” – címmel szerepelhetnének szemelvények Településképi Arculati Kézikönyvekből, az komoly előrelépést jelentene a környezetformálás terén. Ahhoz hasonlóan, ahogy napjainkban a tévés meteorológus hölgy új szerepben népszerűsíti hazánk egyéb szépségeit és lehetőségeit, a Híradókat megelőző reklámok között.
Fogadják szeretettel új kiadványunkat!

Olvasható online


Létrehozás időpontja: 2020-09-09 12:56:34
Utolsó módosítás időpontja: 2020-09-09 12:59:24
Cimkék: településképi, arculati, kézikönyvek,; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 9629
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46658