KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Pályázati felhívás – kistelepülési településtervek elkészítésének támogatása

Idén, az év végéig 500 millió forint pályázati támogatást nyújt a kormány az 5000 fő lakónépesség alatti kistelepüléseknek a településtervek elkészítéséhez. A pályázat a 2021. júliusban hatályba lépett településtervezéssel összefüggő jogszabályok alapján az új típusú településtervek elkészítését támogatja.

Bővebben…Megújult a kamarai felelősségbiztosítási konstrukció

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

Elkészült egy szemléletes tájékoztató az új felelősségbiztosításról, amely innen tölthető le: Tájékoztató (2021.10.18.)
 

Bővebben…


Átadták az MMA tagozati díjait

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Díjak, díjazottak

A Magyar Művészeti Akadémia tagozatai évente két-két személy részére ítélik oda a tagozati díjakat, amely közül az egyik határon túli, vagy diaszpórában élő művész, illetve művészetelméleti szakember elismerésére szolgál. A díjazottak számára a tagozati díj lehetőséget biztosít az Akadémia köztestületi tagságára. A 2021-es tagozati díjakat az elnökség jelenlétében 2021. október 18-án adták át a tagozatvezetők a Magyar Művészeti Akadémia irodaházában.

Bővebben…


Megjelent az Építész Közlöny 278-as lapszáma

» a MÉK hírei » Kamarai hírek
Kedves Olvasók, Tisztelt Kollégák!
 

Őszre fordul az idő, őszre fordulunk mi is... Eltelt egy újabb ciklus a Kamara életében, eljött a számvetés és a tisztújítás ideje.
Reméljük, hogy az új ciklusban mindenki tanul az eddigi hibáiból, ha volt olyan, és még jobb lesz a Kamara a következő 4 évben.
Tanulni persze nem csak őszen lehet, sokak számára az ősz minden évben az iskolakezdést jelenti.
Mostani Közlönyünk fókusztémája az oktatás, az oktatási épületek, járjanak oda ovisok, iskolások, vagy egyetemisták, mindenki számára tudunk jó példákat mutatni.

Bővebben…


A MÉK 2021. szeptember 30-i Küldöttgyűlésének határozatai

» Szabályzatok, határozatok » Küldöttgyűlés határozatai

1/2021. (09.30.) sz. MÉK Kgy. határozat
A MÉK Küldöttgyűlése 210 igen, 0 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett úgy dönt, hogy a 2021. szeptember 30-án megválasztott Magyar Építész Kamara tisztségviselői megbízásának 4 éves időtartama 2021. november 10. napjától – 2025. november 10. napjáig tart, figyelemmel arra, hogy a 2017. november 10. napján megtartott tisztújító Küldöttgyűlésen megválasztott tisztségviselők megbízatása 2021. november 10. napján szűnik meg.

Bővebben…


MAGYAR ÉPÍTÉSZET 10-20 - Sajtóközlemény

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

A Magyar Építész Kamara a tagok ügyeivel, az építészeti kultúrával összefüggő feladatain túl, kiemelt célja közé emelte az épített környezet értékeinek feldolgozását és bemutatását. 

A magas színvonalon megalkotott építészeti alkotások példát mutatnak, és az utókor számára a legmaradandóbb és legnyilvánosabb módon őrizik egy kor adott pillanatának minőségét.

Bővebben…