KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Megjelent az Építész Közlöny 277. száma - Fókuszban a szakrális terek építészete

Kedves Olvasók, Tisztelt Kollégák!

Tombol a nyár, mindannyian a tengerparton lennénk inkább, mint az irodában. A hőségnek és az ennek okán még türelmetlenebb építtetőknek köszönhetően, sokszor érezzük kilátástalannak a holnapot... Ilyenkor jut eszünkbe néha, hogy itt már csak az ima segít... Ez a mottója az aktuális számunknak, amit a szakrális terek építészetének szenteltünk. Arra bíztatunk Mindenkit, hogy találja meg a szépséget a nyárban, élvezze azt, próbáljon némileg kikapcsolódni, és ennek keretében lapozgassa a Közlönyt, merengjen el mindazon, hogy mit jelent számára belépni egy templomba, legyen az valóságban, vagy csak a lélekben felépült!

Bővebben…"Az épített környezet szépségei" - MÉK fotópályázat eredménye!

» a MÉK hírei » Elnökség hírei

A Magyar Építész Kamara 2021. április végén „Az épített környezet szépségei" címmel fotópályázatot hirdetett.

A pályázat keretében olyan képek beküldését várta a MÉK a Pályázóktól, amely bemutatja az adott település, régió építészeti, városépítészeti, tájépítészeti értékeit.

Bővebben…


Tájépítészeti Nívódíj 2021

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Díjak, díjazottak

MEGVALÓSULT TÁJÉPÍTÉSZETI MUNKÁD VAN, DE NEM VAGY TÁJÉPÍTÉSZ? MI KÍVÁNCSIAK VAGYUNK RÁD!
A Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ) nívódíj pályázatot hirdet 12 különböző pályázati kategóriában. A leginnovatívabb alkotásokat keressük, hogy a „Tájépítészeti Nívódíj 2021” és az ezzel járó 500.000.- Ft nyeremény méltó helyre kerüljön!!!

Bővebben…


Megújításra került a főépítészi vizsgáztatás rendszere

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Oktatás

Tájékoztató

A főépítészi tevékenységről szóló 190/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet (továbbiakban: Rendelet) 2021. május 13. napon hatályba lépett módosításával a főépítészi feladatok és foglalkoztatási feltételek mellett meghatározásra kerültek a főépítészi vizsga szervezésével kapcsolatos feladatok és felelősök is.

Bővebben…


Élhető Nagykörút Közösségi Ötletpályázat

» Pályázatok » Hazai pályázatok

A Fővárosi Önkormányzat 2020. őszén indított átfogó tervezési folyamatot a Nagykörút komplex megújítása érdekében, amelynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető városi tengely kialakítása. Olyan helyszín, ahol egyszerre jó élni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, felfedezni, boltot üzemeltetni.

Bővebben…


Módosult a Szakmai programok hozzájárulási alapja pályázat beadási határideje

» a MÉK hírei » Elnökség hírei

A Magyar Építész Kamara Elnöksége 2021. június 10-i ülésén úgy döntött, hogy a Szakmai programok hozzájárulási alapja pályázat 2. beadási határidejét 2021. szeptember 10-ére módosítja június 11-éről, mivel a koronavírus helyzet okozta leállások miatt a 2021. évi programok előkészítései láthatóan még nem kezdődtek meg.

Bővebben…


XXV. Országos Főépítészi Konferencia

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Konferenciák

Budapest, 2021. augusztus 25-26-27.

Téma: VárosFolyóPart

Mottó: BudaDunaPest

A jubileumi konferencia témájául Budapest és a Duna kapcsolatát választottuk. Az előadások fő helyszíne a főváros arculatát máig meghatározó, legszebb korszakának jeles alkotása, az Új Városháza (Váci utca 62-64.) Díszterme lesz. Az első nap azonban a közvetlen tapasztalatszerzésé, amikor Budapestet a Duna felől ismerhetjük meg. A Főváros és a Duna kapcsolatának új szempontú élménye lesz a felkészülés a következő napok előadássorozatának szellemi kalandjára.

Bővebben…


Budapest Építészeti Nívódíja 2021

» Pályázatok » Hazai pályázatok

Budapest egyik különlegessége az az értékekkel és hagyományokkal teljes építészeti örökség, amely a város létrejötte óta tükrözi az itt élő emberek státuszát, gondolatait, környezetükhöz fűződő viszonyát. A város egyedi fekvéséből és az ezerarcú városnegyedekből eredően mindez egyszerre nyilvánul meg egyedi karakterekben és az adott helyzetre adott megoldások változatosságában. Örökségünk sokszor ellentmondásos – gondoljunk csak a XIX. századi ingatlanspekuláció szülte gangos bérházak szűk udvaraira, amelyekre ilyen mennyiségben nem találunk a világon máshol példát – ugyanakkor reflektál Budapest hullámvasútszerű történetére, és nélküle ma már nehéz lenne elképzelni a várost.

Bővebben…