Aktuális
2022. évi Építőipari Nívódíj és Sándy Gyula díj

2022. évi Építőipari Nívódíj és Sándy Gyula díj

2022. december 8-án tartotta az ÉVOSZ ünnepi közgyűlését, ahol átadásra kerültek az idei Építőipari Nívódíjak, az elismerő oklevelek, az MMK Építési Tagozata által alapított Építési Alkotói Díjak, valamint a MÉK által alapított Sándy Gyula díj is.

Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását 2022. évben huszonkettedik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA) az Alapítók és Csatlakozók nevében és felhatalmazásukkal. Az első pályázat meghirdetésére 2000-ben került sor, akkor 7 díjazott volt. Az évek során eddig összesen 188 Nívódíjat ítélt oda a bíráló bizottság, 2022-ben pedig 14 építmény részesült Építőipari Nívódíjban és 6 kapott elismerő oklevelet. Az Építőipari Nívódíjat tanúsítvány és a létesítményen elhelyezett, az alkotók megnevezésével ellátott bronztábla testesíti meg, ezen táblák ünnepélyes felavatására 2023 tavaszán kerül sor.

A MÉK különdíját, a Sándy Gyula díjat idén Krenn Tamás a Magyar Nemzeti Bank Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum felelős műszaki vezetőjének ítélte oda.

A díjazottak listája innen érhető el: https://mesterdij.hu/ illetve itt található egy letölthető anyag a díjazottakról és az épületekről