Aktuális
A klasszikus építészet újjáéledése a 21. században

A klasszikus építészet újjáéledése a 21. században

Helyszín: MCC Scruton

(1113. Tas vezér utca 3-7.)

Időpont: 2023. október 20. (péntek), 16:30

A rómaiak és a görögök tudták, hogyan kell halhatatlan szépséget létrehozni – gondoljunk csak a római Colosseumra vagy az athéni Akropolisz épületeire. Ahogy Roger Scruton is vallotta, a szépség alapvető fontosságú az értelmes és teljes értékű épített környezet megteremtésében. Az elmúlt évtizedekben azonban a modernitás jegyében a funkcionalitás és a hatékonyság került fókuszba a klasszikus építészet rovására.

Napjainkban az építészhallgatóknak kevesebb esélyük van megismerkedni a klasszikus építészet elveivel és példáival az egyetemeken, s mindez hiányzik a gyakorlatból is. Az MCC következő előadójának, Conor Lynchnek számos személyes tapasztalata van ezzel a tendenciával kapcsolatban. Az amerikai szakemberrel Stephen Sholl, az MCC Nemzetközi kommunikációs csoport vezetője többek között arról beszélget majd, hogyan lehet újjáéleszteni a klasszikus építészeti hagyományokat, és egyáltalán miért fontos ez a jövő szempontjából.

Az eseményen való megjelenés előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát és interjúigényét az eszter.lappints@mayweather-miller.com és a blanka.zetenyi@mayweather-miller.com címen jelezze!

További információ:
www.mcc.hu