Aktuális
Álmennyezet - szó szerint több dimenzióban

Álmennyezet - szó szerint több dimenzióban

Nem egy síkban épülő álmennyezetek vagy álmennyezeti szigetek, szintváltások esztétikus kialakítására, azaz az álmennyezetek kreatív tervezésére ad lehetőséget a Knauf Ceiling Solutions rugalmasan alkalmazható Axonis termékcsaládja. Mutatjuk!

Ahogy az épület bármely részén, az esztétika és a funkcionalitás kettőse az álmennyezetek esetén is lehet elvárás, aminek tervezéséhez a már Magyarországon is elérhető, megszokott Knauf Ceiling minőségű AXONIS termékcsalád ad rugalmas eszközrendszert.

Knauf Ceiling Solutions név alatt egyesült, ismert építőipari cégcsoporthoz tartozó vállalat, az Armstrong Ceilings és a Knauf AMF márkák több mint 150 éves tapasztalatára alapozva, gazdag mennyezeti és falmegoldásokból álló portfólióval rendelkezik. Az építészeti tervezés sokszínű igényeihez igazodva az elmúlt években számos új, kreatív lehetőséggel bővült az cég választéka, ezek között az egyik, az AXONIS, a több dimenziós álmennyezetek tervezési szabadságét biztosító termékcsalád.

„A jelentős nemzetközi referenciákkal rendelkező, nagy múltú gyártó a magyar piacon is megfelelő ár-értékarányban kínálja ezt a kreatív álmennyezeti rendszert, amellyel való építés gyorsasága és megbízhatósága, és más rendszerekkel való kombinálhatósága is fontos szempont.” – mondta Bondár Alex, a cég mérnök tanácsadója a tavasszal a Symbolban első alkalommal megrendezett Építész Cafén.

Homogén és elegáns - könnyedén kombinálható!

Mihez nyújt költséghatékony és esztétikus megoldást a KnaufCeilings AXONIS előregyártott alumínium profil sorozata? Az AXONIS váltóprofilok előnye, hogy szerkezeti elemei igazodnak a velük nem azonos síkban elhelyezkedő plafonhoz is. Jó példa erre a függesztett álmennyezeti szigetek építése: ilyen igények esetén az esztétikus és szép ívek megépítéséhez az AXONIS stabil profiljai professzionális megoldást nyújtanak. A termékvonal összes tartozéka kompatibilis a Knauf Ceiling Solutions függesztési rendszerekkel, és merev, stabil jellemzőiből adódóan nagy teherbírású falszegélyként is használható. A profilok 50 és 150 mm között négy különböző magasságban kaphatók, és az AXONIS sarokelemekkel, valamint univerzális tartozékokkal vagy anélkül is felszerelhetők a biztonság érdekében. A profilok használhatók az álmennyezetek kereteiként, állványokhoz és szintváltásokhoz, valamint a profilokban elhelyezett, látványos, rejtett világítás kialakításához. A rugalmasságon és formálhatóságon kívül a rendszer különlegessége, hogy minden eleme tovább kombinálható az AXONIS sarokoszlopokkal.

Átmenetek és peremprofilok

Az előregyártott alumínium szegélyeket, átmeneteket és váltóprofilokat tartalmazó innovatív termékcsalád felhasználható a mennyezetek világítási részletei vagy lebegő peremek közötti szintváltáshoz, így az álmennyezetek tervezési palettája és új lehetőségekkel bővül – az illeszkedéséhez pedig nem szükséges egyedi megoldás.

Az AXONIS Transitions és az AXONIS Perimeter Trims segítségével homogén átmenetek alakíthatók ki az álmennyezeti rendszerek és a gipszkarton szegélyek között, amihez a különböző szegélyekkel való kombinálhatóság érdekében öt szelvénymodell áll rendelkezésre. A kész felületet csiszolni, festeni nem szükséges, minden termék fehér színben kapható, így összhangban van a szabványos 15 mm-es és 24 mm-es rácsrendszerekkel. Az AXONIS könnyedén összeépíthető sok más anyaggal is, így például az ásványi, fém, háló, fa, faháncs, vagy fagyapjú alapanyagúakkal.

AXONIS Ceiling Solutions | Design Applications (knaufceilingsolutions.com)

A tartalom szponzorált. A hirdetésekről és szponzorált tartalmakról bővebb információt média ajánlónkban talál: https://mek.hu/media-mediaajanlo