Aktuális
Az Építőipari Nívódíj 2023 nyertes épületei - Sándy Gyula-díj

Az Építőipari Nívódíj 2023 nyertes épületei - Sándy Gyula-díj

Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását 2023-ban immár huszonharmadik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma az alapítók és csatlakozó szervezetek nevében és felhatalmazásukkal.

Az első pályázat meghirdetésére 2000-ben került sor, akkor összesen 7 díjazott volt. Az idén összesen húsz Nívódíjat és két elismerő oklevelet ítéltek meg nyolc kategóriában, 40 pályázat közül.

A díjakat az ágazat hagyománya szerint az ÉVOSZ éves ünnepi közgyűlésén, december 7-én délelőtt adták át, az építőipar legfontosabb szakmai elismeréseként nyilvántartott, Lechner Ödön-díjakkal Sándy Gyula-díjjal, és számos további fontos szakmai elismeréssel együtt.

Pályázatot nyújthatott be minimálisan 100 millió forint nettó végszámlaértékű, legalább egy évvel korábban használatbavételi engedélyt kapott létesítménnyel a megvalósító szervezetek bármelyike.

A 2023. szeptember 15-i benyújtási határidőre 40 pályamű érkezett be.

A bírálat fő szempontjai a következők voltak:

  • az adott építmény általános építészeti-műszaki értékelése,
  • a kivitelezés műszaki–technikai színvonala, szakszerűsége,
  • a beruházás gazdaságossága, üzemeltethetősége,
  • valamint a létesítményt létrehozók – különösen a beruházók, a tervezők és kivitelezők közötti – együttműködés.

Az Építőipari Nívódíjat tanúsítvány és a létesítményen elhelyezett, az alkotók megnevezésével ellátott bronztábla testesíti meg, a táblák ünnepélyes felavatására 2024 során kerül majd sor.

Építőipari Nívódíjak

A bírálóbizottság az alábbi húsz projektnek ítélte meg a díjat, illetve két projektet elismerő oklevélben részesített. A díjakat Tolnay Tibor, az Építőipari Nívódíj Bíráló Bizottság elnöke adta át.

forrás: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2023/12/megmutatjuk-az-epitoipari-nivodij-nyertes-projektjeit-galeria

Letölthető tartalom:

Épület bemutató és összefoglaló