Aktuális
Betonbiztos és pehelykönnyű

Betonbiztos és pehelykönnyű

Ha meglévő épületet újítunk fel, a tetőcserepek súlya fontos szempont lehet a héjazat megválasztásakor. A Terrán Synus betoncserepei tömegüket tekintve könnyűek, így kevésbé terhelik a tetőszerkezetet. A négyféle prémium felületkezelési eljárásnak köszönhetően még magasabb minőséget garantálnak.

A könnyített cserép

Lényeges kérdés lehet a héjazat kiválasztásakor a tetőcserepek súlya. A több mint száz éves Terrán kilenc éve vezette be legkönnyebb tetőcserepét, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend, 2022-ben a legnagyobb mennyiségben értékesített Terrán tetőcserép a Synus volt. A Construma-díjas, szerkezetében tömör tetőcserép erős, ellenáll az időjárás viszontagságainak, ám tömege könnyű, mindössze 3,9 kg. Négyzetméterenként 39 kg a terhelése. Fedési szélessége 300 mm. A betoncserép légies súlya azonban nem jelent kompromisszumot sem tartósságában, sem ellenállóképességében. Egyaránt jó választás felújításkor, de akkor is, ha új ház épül.

A Synus termékcsalád kilenc színben érhető el, a klasszikus téglavöröstől, a modern sötét árnyalatokig, így a hagyományos és a kortárs építészeti megoldásokat kedvelők is választhatják.

Prémium felületkezelésekkel

A Terrán legkönnyebb tetőcserepe négyféle felületkezeléssel kapható, mindegyik kiváló kopásállóságot, valamint magas színvédelmet biztosít. Ezeken felül a ColorSystem eljárással a Synus meggypiros és mogyoróbarna cserepei mélyebb tónusúak lesznek, hosszabb ideig őrzik meg az intenzitásukat. Az öntisztuló felület jóvoltából a tetőcserepek az UV sugárzásnak is jobban ellenállnak.

A tégla, a sötétbarna és a fekete Synus cserepeknek elegáns, selyemfényű megjelenést ad az Elegant felületkezelési eljárás. A Synus Mocca, Carbon és Korall cserepei a Resistor felületkezelésnek köszönhetően finom, sima kidolgozottságúak, valamint ellenállóbbak lesznek. A ClimaControl a Synus Moon cserepeknél nemcsak finom felületet biztosít, hanem megvédi a héjazatot a felmelegedéstől, hiszen a sötét színű cserepeknél különösen fontos az energiahatékonyság. A tetőcserepek közel 60%-kal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el a felületkezelésnek köszönhetően. A gyártási technológia környezetbarát, nélkülözi az oldószert és az ammóniát.

TetőtÉpítek: döntéstámogatás és kalkulátorok egy helyen

Amikor tetőfelújításra vagy -cserére kerül a sor, a megrendelőnek számos kérdést kell tisztáznia, ez sokszor nehézséget jelent. Ezért a Terrán létrehozta TetőtÉpítek felületét, ahol igyekszik minden felmerülő kérdésre választ adni. A referenciafotók, videók, edukációs anyagok az inspirálódásban, a kalkulátorok pedig a választásban segítenek. A tetőcserepekre, az ereszcsatorna-rendszerre, valamint a Terrán Generonra is kérhető díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorral. A cseréptípus kiválasztásában a felületkezelések és árkategóriák feltüntetése könnyíti meg a döntést.

A tartalom szponzorált. A hirdetésekről és szponzorált tartalmakról bővebb információt média ajánlónkban talál: https://mek.hu/media-mediaajanlo