Aktuális
Bodonyi Csaba DLA MAB emlékérmet kapott

Bodonyi Csaba DLA MAB emlékérmet kapott

2023. november 6-án, hétfőn a MTA-MAB „Tudomány hónapja” rendezvény megnyitó ünnepségén Bodonyi Csaba DLA Széchenyi- és Ybl-díjas építész, regionális elnök MAB emlékérmet és kitüntető oklevelet kapott hosszú időn át kifejtett munkásságáért és tudományos tevékenységéért.

 

Prof. dr. Kocsis Károly az MTA rendes tagja, a MAB elnöke Bodonyi Csaba, a regionális elnök úrnak szóban kifejtette, hogy a méltatásában megfogalmazott gondolatokon túl ez az elismerés alkalmat ad arra, hogy az MTA és az MMA szorosabbra fűzze kapcsolatát, és egy jövőbeli tárgyalás keretében egyeztessék programjaikat.

Bodonyi Csabának az elismeréshez fűzött gondolatai: "Szeretném, ha az MTA-MAB megtisztelő elismerése leválna személyemről és emlékeztetője illetve jelképe lehetne a szellemi életünk, a nevelés, s a mindennapjaink "két agyféltekés" azaz egyidejű értelmi-érzelmi közelítésének, s az ezt kifejező intézmények - MTA-MMA - együttműködésének. Ez számomra nem okoskodó-teoretikus közelítés, hanem foglalkozási ártalom. Az építészet ugyanis ilyen kettős természetű."

forrás: https://www.eszakhirnok.com/2023/11/14/bodonyi-csaba-dla-szechenyi-es-ybl-dijas-epitesz-regionalis-elnokunk-kituntetest-kapott/