Aktuális
Csonka Pál-érem 2022 - Javaslattételi felhívás

Csonka Pál-érem 2022 - Javaslattételi felhívás

2022-ben is sor kerül a nemzetközi hírű tudós és több építészgeneráció tanítómestere tiszteletére és emlékezetére, a Magyar Építőművészek Szövetsége által 1988-ban alapított Csonka Pál-érem átadására.

A kitüntetés az építész- és tartószerkezet-tervezők (konstruktőrök) alkotó együttműködését hivatott elismerni. A díj alkotópáros és egyéni alkotó kategóriában adományozható. Azok kaphatják, akik alkotó-párként magas színvonalú építészeti alkotást hoztak létre, továbbá az, aki oktató és/vagy tudományos munkájával jelentősen és igazolhatóan járult hozzá a fent említett, alapvető cél eléréséhez.

A kitüntetésre bárki (jogi vagy természetes személy) tehet javaslatot. Az elmúlt évben benyújtott, de nem díjazott javaslatok az idén is érvényesek, azokat nem szükséges megismételni. Az idei javaslatokat kellő indokolással 2022. május 20-ig a Magyar Építőművészek Szövetsége Titkárságára (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2. tel: +36 1 318 2444, +36 70 614 9485; e-mail: titkar@meszorg.hu) "Csonka Pál-érem" tárggyal kérjük eljuttatni.

A MÉSZ Csonka Pál-érem Díjbizottsága nevében:

Armuth Miklós
Csontos Györgyi
Hegyi Dezső
Kiss Gyula
Zsigmond László