Aktuális
Emelő-tolóajtók, új szemszögből

Emelő-tolóajtók, új szemszögből

A modern építészet szinte általános elemeivé váltak az elegáns, egyben helytakarékos, tolható és könnyen mozgatható terasz-, erkélyajtók. A kategóriában azonban az elmúlt évtizedekben még nem volt ritka, hogy a szép megjelenés a műszaki stabilitás rovására ment. Az innovatív fejlesztések ezt a problémát küszöbölik ki, így napjainkra az emelő-toló szerkezetek már a legmagasabb szintű energetikai elvárásoknak is eleget tesznek. Mutatjuk a lehetőségeket!

A modern építészeti tervezés és korszerű otthonok már-már klasszikus homlokzati elemeivé váltak a könnyen, csúsztatással mozgatható ajtó- és ablakmegoldások, hiszen nem csak letisztultabb összképet eredményez alkalmazásuk, de helymegtakarítás szempontjából is előnyös alternatívák. Ezek mellett sokkal több természetes fény engedhető be ezzel a típusú nyílászáróval, ami jó hatással van a komfortérzetre.

Az emelő-toló rendszerek azonban műszaki irányból vizsgálva külön kategóriát képeznek, összetettségük és más intervallumon történő mozgathatóságuk miatt. Ezt figyelembe véve fontos a hosszútávon is jól működő zárómechanizmus és az időtálló hőszigetelési képesség stabilitásának megtartása. A GEALAN nyílászáróprofil-gyártó ezekre fókuszálva végzi fejlesztéseit, mindezt fenntartható irányelvek mentén.

Technológia és dizájn

Leginkább azzal határozhat meg egy nyílászáró hatékonysága, hogy annak szerkezete, szerkezeti felépítése mennyire strapabíró, mennyire ellenáll a külső behatásoknak, illetve műszaki elemei - a rejtett részletek - meddig működnek rendeltetés-szerűen, hibátlanul. Ezek mellett ugyanúgy elvárás a könnyű mozgathatóság, mint az ízléses megjelenés, a tartós és mutatós felület.

A GEALAN innovatív megoldásaival ezeket célozza, így már standard S 9000-es keretrendszer 100 mm-es látszóprofil-szélességével is teljesíti a legjobb hő-, hangszigetelési értékeket, vizuálisan mégis keskeny hatást érve el. Mindez elérhető több variációban, akár 52 mm-es beépítési mélységű háromrétegű üvegezéssel.

Új, prémium szintű megközelítés

Az S 9000-es alaprendszerhez igazodva a GEALAN bevezette az új geometriájú profiltervezéssel készülő a GEALAN-SMOOVIO® emelő-toló megoldást. Az alumínium sínben mozgatható rendszer akár 2300 mm-es magassággal és 2000 mm-es szélességgel is elérhető a tervezéshez, 46 mm-es üveg beillesztéséhez. A keret és a szárny beépítési paraméterei szintén keskeny hatást keltenek: a keret 150 mm, míg a beépítési szárnymélység 74 cm. A rendszer hatékony hőszigetelő-képességét a keretben teljesen, megszakításmentesen körbefutó tömítés támogatja, amely a 8 mm-es mozgótér ellenére hézagmentesen szigetel a szerkezet csukott, zárt állapotában.

Stabil szerkezet, sérülésmentes felület

A GEALAN nyílászáróprofilok innovatív belső megoldásain és átgondolt műszaki felépítésükön kívül külső megjelenésükben nem csak szépek, de a gyártó egyedülálló, akrilüveges felületképzésének köszönhetően rendkívül tartósak is. A GEALAN-acrylcolor® eljárás és egyben színezési technológia a PVC anyagát színes akrilüveggel olvasztja össze, létrehozva egy, a normál műanyagnál többszörösen erősebb, színtartóbb, ugyanakkor por- és szennyeződéstaszító réteget. Ez utóbbi tulajdonság a finom szálcsiszolt, homogén felszín létrehozásán alapszik. Az akrilüveges színezés 9 alap és 50 speciális árnyalatban választható. A palettán megtalálhatók olyan rendhagyó színek is, mint az arany vagy gyöngybézs, ami a színek tekintetében teret ad még nagyobb tervezési szabadságnak.

 

Bővebb technikai információ a GEALAN emelő-toló szerkezetiről:
https://www.gealan.de/hu/rendszerek/gealan-smoovio/?utm_source=mek&utm_medium=pr&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=smoovio

A tartalom szponzorált. A hirdetésekről és szponzorált tartalmakról bővebb információt média ajánlónkban talál: https://mek.hu/media-mediaajanlo