Aktuális
Építész ünnep a Magyar Építész Kamara összes termében

Építész ünnep a Magyar Építész Kamara összes termében

2023. szeptember 21-én került megrendezésre a tavaly útjára indított SzeptemberFeszt idei rendezvénye.

A több mint 300 érdeklődő egész napos feszes szakmai programon vehetett részt az Ötpacsirta utcában, melynek során bemutatkoztak a Kamara tagozatai, valamint az Archikon Architects, a Bánáti + Hartvig Építész Iroda Kft és az M-Teampannon Építészmérnöki Kft.

Beszélgetés hangzott el Kulcsár Attila DLA építész-költővel, Horváth Lászlóval a Fonó igazgatójával, a Héttorony fesztivál és a PajtaKult ötletgazdájával. Építész generációkról beszélgettünk Turi Attilával és Gergővel, valamint Vadász Bencével, fővárosi és főváros környéki főépítészek beszélgettek a főváros és az agglomeráció viszonyáról, élőben, online beszélgettünk Balin, Londonban és Zürichben dolgozó építészekkel, és meghallgathattuk Gombos Márk helyettes államtitkárt az ÉKM aktuális híreiről.

Mindeközben megtekinthető volt a MÉK, a Tagozatok és a Területi Kamarák által kiadott díjakról és díjazottakról szóló kiállítás is.

Délben Bolberitz Henrik építész szórakoztatta a jelenlévőket zenei produkciójával, míg este Haaz Imre építész és új jazz formációja kápráztatta el a közönséget.

Hosszú, tartalmas, és reményeink szerint szórakoztató nap volt.

Reméljük, jövőre folytatódik!