Aktuális
Dr. Hajnóczi Péter, a MÉK elnöke lett a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének soros elnöke

Dr. Hajnóczi Péter, a MÉK elnöke lett a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének soros elnöke

2022. október 26-27-én került sor a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének 2 napos konferenciájára Budapesten. Az első napi program Dr. Répássy Róbert - parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes (Igazságügyi Minisztérium) előadásával kezdődött a Magyar szakmai kamarák jelene és jövője, partnerségei kapcsolatok címmel, majd Dr. Sziklay Júlia – főosztályvezető a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság részéről tartott előadást a Kamarákhoz érkező közérdekű adatigénylések és kamarai adatszolgáltatás kötelező köre témában.

A délelőtti program a Szakképzés jelene és jövője köztestületi nézőpontból című előadással zárult, amelyet Dr. György László - innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár tartott meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium képviseletében.
A szerda délutáni program első előadása az E-ügyintézés 2022 - Tapasztalatok és fejlesztési irányok kamarai nézőpontból volt, amelyet Pándi Boglárka szolgáltatásfejlesztési és termékmenedzsment igazgató tartott a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. részéről.
A szerdai napot Besesek Botond helyettes államtitkár, Adószabályozásért és Számvitelért Felelős Helyettes Államtitkárság, Pénzügyminisztérium előadása zárta az Adózás gyorsan változó környezetben címmel.
Az első napon még bemutatásra került az MSZKSZ új kiadványa,
amely a Szakmaiság, Minőség, Közös felelősség címet viseli és az összes tagszervezetről tartalmaz egy összeállítást.
A kiadvány átadásra került a konferencia összes résztvevője és előadója számára.

A csütörtöki program napirendjén az MSZKSZ közgyűlése volt, ahol tisztújításra került sor. A Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének soros elnökévé dr. Hajnóczi Pétert, a MÉK elnökét választották 2 évre. Alelnökké dr. Pál Tibort, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnökét, elnökségi taggá pedig dr. Hankó Zoltánt, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnökét választották a tagszervezetek.

A tagszövetségek még megtárgyalták a Szövetségi célok, programok megfogalmazása a Konferencia tükrében,
különös tekintettel a jogalkotási törvény módosítására, jogszabályok véleményezésére napirendet, illetve a
Jó gyakorlatok /
− Kormányzati kapcsolatok, partnerségi megállapodások, kormányzati együttműködések egyéb formái
− Tagdíjak végrehajtása
− Tagnyilvántartó rendszer, KAÜ alapján történő kapcsolattartás a nyilvántartott tagsággal
− Kamarák közötti kapcsolattartás formái: kamarai folyóiratok, rendezvények
témákat is a két napos program lezárása előtt.

Az MSZKSZ 2006-ban azzal a céllal jött létre és működik azóta is, hogy az egyes kamarák önállóságának sérelme nélkül, a kamarák együttműködésével növelje tagjai társadalmi súlyát és elismertségét, javítsa az információcserét, segítse az érdekérvényesítés lehetőségeit, fokozottan védje az egyes kamarák és tagjaik érdekeit.