Aktuális
KAMARAI E-ÜGYINTÉZÉS

KAMARAI E-ÜGYINTÉZÉS

Minden jelenleg aktív szakmagyakorló szerepel a Magyar Építész Kamara által üzemeltetett és a területi építész kamarák által vezetett hivatalos névjegyzékben, amely az alábbi linken érhető el: https://eugyintezes.mekon.hu/index.php?u=nevjegyzek

Itt lehetőség van a szakmagyakorlók adatai alapján keresni és megtekinteni a hozzájuk tartozó névjegyzéki adatlapot

A Kamarai e-Ügyintézési rendszerbe (https://eugyintezes.mekon.hu/index.php?u=e-ugyintezes) un. MÉK azonosítóval lehet bejelentkezni. A MÉK azonosító nem más, mint a szakmagyakorló területi építész kamarák által vezetett névjegyzéki nyilvántartásban szereplő e-mail címe és a hozzárendelt jelszó párosa. Mivel a szakmagyakorlók nyilatkozhatnak adataik egy részének publikusságáról (az un. alap adatok, mint név, cím kötelezően publikusnak kell lennie a Kamarai törvény szerint), így gyakran előfordul, hogy a tag e-mail címe a területi kamara rendelkezésére áll ugyan, az mégsem jelenik meg az online névjegyzékben a névjegyzéki adatlapon. Az e-mail cím publikussága azonban nem feltétele a belépésnek.

A rendszer használatához előzetes regisztrációra nincs szükség, az egyetlen követelmény a területi kamarák által vezetett tagsági nyilvántartásban szereplő (személyes adatoknál rögzített, publikus vagy nem publikus) érvényes e-mail cím megléte.

Az első belépéshez jelszó emlékeztetőt kell kérni, ami a későbbiekben is bármikor megismételhető. A jelszót a kamarák nem ismerik, így arról nem, csak a bejelentkezéshez szükséges e-mail címről tudnak felvilágosítást adni. Emiatt érdemes először az online névjegyzékben az e-mail címet ellenőrizni! Eltérés esetén a szakmagyakorlónak fel kell vennie a kapcsolatot az illetékes területi építész kamara titkárságával, mivel a tagnyilvántartásban kizárólag a területi kamara jogosult az adatlapon szereplő adatok frissítésére.
Érvénytelen, a rendszerben nem szereplő e-mail címre történő jelszó emlékeztető kérés esetén a rendszer felugró ablakban figyelmeztetést küld.

A későbbiekben ügyfélkapus azonosítóval is lehetségessé válik a bejelentkezés.

Az e-Ügyintézés rendszerében a szakmagyakorlók:

  • ellenőrizni tudják a tagsági nyilvántartásban szereplő személyes adataikat,
  • ellenőrizni tudják a területi építész kamara által rögzített továbbképzéseiket (szakmai, kötelező), továbbá
  • az aktív tagsággal rendelkező tagok tanúsítási kérelmet nyújthatnak be beruházáslebonyolító és/vagy beruházáslebonyolító műemlékek területén (bővebben a tanúsításról, ahonnan az erre vonatkozó szabályzat és ügyrend is elérhető: https://mek.hu/index.php?id=46334)

Az új kérelem típusokról honlapunkon és a területi kamarák útján is adunk tájékoztatást!

MÉK Titkárság