Aktuális
Kamarai Érem 2018

Kamarai Érem 2018

A Magyar Építész Kamara elnöksége 2018-ban Kamarai Érmet adományozott Lázár János Miniszter Úr részére, melynek átadására 2019. december 3-án került sor a MÉK székházában.

A Kamarai Érem olyan természetes személynek adományozható, aki kiemelkedően sokat tett a Kamara működéséért, fejlődéséért, elismeréséért. A Kamarai Érmet korábban olyan kamarai tagok kapták, akik elévülhetetlen érdemeket szereztek a Kamarában folytatott tevékenységük során. Most első alkalommal kapta olyan ember, aki bár nem kamarai tag, mégis sokat tett a Kamaráért, az építészetért és az építészekért. Lázár János Úr minisztersége során, a 2014-18 közötti időszakban szoros együttműködés jött létre Miniszter Úr, az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, illetve a Kamara között.

Ezt a közös, és eredményes munkát kívánta a Magyar Építész Kamara elismerni a Kamarai Érem odaítélésével.

Lázár János Miniszter Úr az Érem átvételét követően elmondta, hogy eddig még nem kapott kitüntetést, és számára nagy megtiszteltetés egy szakmai szervezettől, különösen a Magyar Építész Kamarától elismerést kapni. Jelezte, hogy ez a kitüntetés egyben azon munkatársait is dicséri, akik a közös munkában részt vettek.
 

Budapest, 2019. december 10.