Aktuális
Markos Anikó építész Príma Különdíjat kapott

Markos Anikó építész Príma Különdíjat kapott

A Príma Díjátadó Gála 2023. szeptember 15-én pénteken este volt Tatabányán a Jászai Mari Színházban.

A tizennyolcadik alkalommal odaítélt Príma díjaknak azért is különleges az értéke, mert az idei jelöltek között írók, fotóművész, filmrendező, sportoló, újságíró, orvos és óvodai vezető is szerepelt, így nehezen tudott dönteni a zsűrinek a 3 Príma Díjról, a Príma Különdíjról.

Markos Anikó a Komárom-Esztergom vármegye építészetének meghatározó alakja, a területi kamara elnöke, a MÉK elnökségi tagja. 

Tatai lokálpatriótaként szakmai munkájával támogatja a magán és közösségi fejlesztéseket, nemcsak az épített örökség megóvása, hanem azok újjáéledése érdekében. Számos, kisvárosi léptékbe illeszkedő lakó-, társasház, közösségi épülete és műemlék felújítása részesült már szakmai elismerésben.

Tata Városáért kitüntetést (20126) kapott a település építészeti arculatának formálásában meghatározó szerepéért. A Kossuth téri Nagytemplom, a Református Gimnázium, a Vaszary-villa, a Piarista Rendház, Nepomucenus-malom, tatabányai Tulipános Ház, komáromi Szent Imre Óvoda, Iskola és Tornacsarnok, megannyi családi ház, társasház, szolgáltató, ipari létesítmény, valamint a Platán épületegyüttes és környezetének Ingatlanfejlesztési Nívódíjas (2012) építésztervezője. A vármegye építészeti közéletének szervezője, szakmai vezetője. A megyei építész kamara elnökeként programokkal, kiállításokkal közvetíti a helyi építészet értékeit és az épített környezet jelentőségét a közösség felé.

Gratulálunk a díjhoz!

forrás: https://www.kemek.hu/2023/09/20/prima-dij-2023-2/