Aktuális
Összefoglaló a Területi Elnökök Testületének üléséről - 2021.08.25.

Összefoglaló a Területi Elnökök Testületének üléséről - 2021.08.25.

A szeptember 30-i tisztújító küldöttgyűlés előkészítése során eddig csak online TET ülésekre kerülhetett sor, augusztus végére azonban már lehetővé vált egy személyes ülés megtartása is, amelyen minden területi kamara képviseltette magát a MÉK elnökségével együtt.

Az ülés kezdetén dr. Hajnóczi Péter MÉK elnök felkérésére Füleky Zsolt helyettes államtitkár tájékoztatta a résztvevőket az aktuális témákról, a MÉK új TAK vándorkiállítása kapcsán a Településképi Arculati Kézikönyvek szemléletformáló és közösségépítő hatására hívta fel a figyelmet. A tablókat először a jelenlévők tekinthették meg, a vándorkiállítás reményeink szerint több megyében is bemutatásra kerül majd.

Ezt követően Liszkay Krisztina a Terület- és Településrendezési Tagozat elnöke ismertette a településtervezéssel kapcsolatos jogszabályváltozásokat, majd dr. Makovényi Ferenc MÉK elnökségi tag mutatta be az ACE 2021. júliusában készített felmérését a diploma megszerzése utáni szakmai gyakorlat teljesítésével és annak ellenőrzésével kapcsolatban.

A településtervezés aktuális változásairól szóló előadás a szeptember 9-én tartandó kötelező tantermi továbbképzésen is hallható lesz.

A MÉK 2022. évi költségvetés tervezetét Szalay Tihamér MÉK alelnök ismertette. Az ülést megelőzően megküldött anyagban az elnökség tagdíjemelést nem javasolt a területi elnökök felé. A bemutatott tervezetet - rövid tárgyalást követően – a területi elnökök támogatták.

Az Országos Választási Jelölőbizottság elnöke, Bálint Imre tájékoztatta a jelenlévőket a bizottsághoz beérkezett jelölésekről, azaz az országos tisztségekre javasolt személyekről. A Bizottság az Alapszabály előírásainak megfelelően szeptember 5-ig véglegesíti a jelöltlistát.

Ezután Hajnóczi Péter ismertette a szeptember 30-i küldöttgyűlésen előterjesztendő témákat. A korábbi online TET üléseken, továbbá az írásban és szóban is egyeztetett szabályzat módosításokat a TET ülésre szól meghívó melléklete tartalmazta, azokkal kapcsolatban az ülésen további észrevétel nem merült fel. Az indítványok szeptember 2-ig kerülnek közzétételre a Kamara honlapján.

 

2021. augusztus 27.

MÉK Titkárság