Aktuális
Rákóczi-fesztivál a felvidéki Borsiban

Rákóczi-fesztivál a felvidéki Borsiban

2023. szeptember 10-én, vasárnap második alkalommal rendezzük meg Borsiban, II. Rákóczi Ferenc gyönyörűen felújított szülőházában a Rákóczi-fesztivált a Magyarság Házával együttműködésben. 
 
A fesztiválon fellép többek között Ferenczi György az 1-ső pesti rackákkal, koncertet adnak a Zeneakadémia hallgatói és a Szűcs Antal Gábor és Horvát János "Latin gitár duó", és a közönség láthatja az István, a király rockoperát a Kárpát-medencei gyermek tehetségkutató nyerteseinek előadásában. 
A programban szerepel ezenkívül, a Kárpát-medence legszebb táncainak bemutatója, opera és operett melódiák a zeneakadémia hallgatóinak előadásában, lovas és íjász bemutató, gólyalábasok, kézműves foglalkozások, bormustra és borkóstolás a felső-bodrogközi pincészetek közreműködésével, valamint lengyel, francia, magyar, erdélyi és török gasztronómiai kalandozások Rákóczi nyomában. 
 
II. Rákóczi Ferenc szülőháza, a magyar kormányzati támogatásból néhány éve teljes körűen felújított borsi kastély a magyar-szlovák határtól öt percre található.
 
A programok ingyenesek. A teljes program elérhető itt: https://www.borsikastely.eu/szeptember-10-en-ujra-rakoczi-fesztival/
 
Bármilyen kérdéssel, kéréssel keressék Wekerle Szabolcsot a szwekerle@gmail.com e-mail címen vagy a +36205833259-es telefonszámon!