Aktuális
Zöldinfrastruktúra Tervezési Továbbképzés hírek

Zöldinfrastruktúra Tervezési Továbbképzés hírek

2024. április 11. csütörtökön került sor az Építészek Házában a Zöldinfrastruktúra Tervezési Továbbképzés (ZITT) 2. napjára 50 résztvevővel.
Nemcsak a tájépítész szakmát állítja kihívás elé a globális klímaválság, de a tájépítészeknek is megoldásokat kell keresni ennek enyhítésére és kezelésére. Hosszútávú és általános érvényű szemléletváltásra van szükség, az épített és természeti környezettel foglalkozó összes szereplőre vonatkozólag. Elengedhetetlenné vált, hogy minden szakterület a kihívásokra választ adó rendszerszemléletű megoldásokat dolgozzon ki és alkalmazzon.
A meglévő szakmagyakorlóknak szükséges az új szemlélet alapján többlettudást adó ismereteket átadni, hogy felkészültek legyenek a zöldinfrastruktúra stratégia és a zöldinfrastruktúra (ZI) projektek műszaki terveinek elkészítésére, a kapcsolódó szakágakkal való együttműködésre.
Fentiek okán a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata 5 alkalomból álló, tájépítész szakmaspecifikus, települési zöldinfrastruktúra tervezési továbbképzést (ZITT) indított el.
 
A képzés a nagy érdeklődésre tekintettel ősszel várhatóan meg lesz ismételve.