Aktuális
Arch-E munkaértekezlet Budapesten

Arch-E munkaértekezlet Budapesten

Az Arch-E Európai Uniós projekt nemzetközi résztvevői 2 napos munkaértekezletüket tartották a MÉK meghívására Budapesten, az Építészek Házában június 6-7-én.

Tutervai Mátyás MÉK alelnök és dr. Makovényi Ferenc MÉK elnökségi tag köszöntőjét követően megkezdődött a hivatalos program. Első előadóként Lánszki Regő építészeti államtitkár, országos főépítész urat köszönthették a résztvevők.

Az Arch-E projekt 2022-ben indult és 2026-ban zárul.

Az Építészeti Tervpályázatok Európai Platformja (European Platform for Architectural Design Competitions (ADC)) az Európai Unió társfinanszírozásával 2026. márciusig megvalósítandó projekt, az ARCH-E projekt, (Uniós azonosító száma: Project 101100268 – ARCH-E – CREA-CULT-2022-COOP) az Európai Bizottság Creative Europe (CREA) keretprogramján belül.

Fő célja, hogy az épített környezet magas színvonalú építészeti megoldásait elősegítse Európában az Építészeti Tervpályázatok (ADC) eszközeivel, és hozzájáruljon az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívások kezeléséhez és az emberi környezet minőségének javításához. A tervpályázatok (ADC) kulcsfontosságúak a biztonságos, méltányos és fenntartható, befogadó és minőségi épített környezet megteremtésében.

A Magyar Építész Kamara az osztrák Építész Kamara közvetlen meghívására, és a MÉK elnökségének döntése alapján a 10 kamara és partnerek által létrehozott nemzetközi konzorcium tagjaként 2022. május eleje óta vesz részt ebben a projektben.