Aktuális
Online felmérés a Magyar Építész Kamara tagjainak és nyilvántartottjainak szakmagyakorlását érintő gazdasági kérdésekről - 2021

Online felmérés a Magyar Építész Kamara tagjainak és nyilvántartottjainak szakmagyakorlását érintő gazdasági kérdésekről - 2021

A Magyar Építész Kamara felmérést készített a tagjainak, nyilvántartottjainak szakmagyakorlását érintő gazdasági kérdésekről. A felmérés összeállításával a MÉK igyekezett feltérképezni a tervezési piac állapotát, a tervezési díjak alakulását, a járvány hatását a tervező cégekre, a kamarai tagokra, annak érdekében, hogy a valós piaci helyzet ismeretében tudja képviselni tagjaink érdekeit a tervezési díjakkal kapcsolatos belső szabályozásban, és a mindenki számára elfogadható gazdasági környezet kialakítását célzó Kormányzati egyeztetéseken.

A kérdőívre 1271 válasz érkezett, amely az aktív létszám 13,29 %-a. A létszámokra vonatkozó kérdések alapján súlyozva a beérkezett válaszokat elmondható, hogy a válaszok 1914 aktív tagra, vagy nyilvántartottra vonatkoznak, azaz a felmérés elérte a célját, hiszen a beérkezett válaszok aránya megfelelően reprezentatívnak tekinthető.

A felmérés alapján megállapítható, hogy a kamarai tagok és nyilvántartottak jelentős része önállóan, vagy kis létszámú irodákban dolgozik, éppen ezért fontos, hogy az érdekképviseleti munka során a Kamara ennek figyelembevételével tevékenykedjen, erősítse ennek a vállalkozási formának a hatékony képviseletét. Ugyancsak kitűnik, hogy az egyéneknek is van tennivalója a jövőt illetően, hiszen csak egységesen fellépve, a minimum feltételek betartásával lehet előrelépni a tervezési díjak elfogadható mértékének elérésében, a gazdasági pozícióink javításában.


Felmérés a Magyar Építész Kamara tagjainak és nyilvántartottjainak szakmagyakorlását érintő gazdasági kérdésekről

Tervezési tevékenységet végzők felmérése (táblázatok)

Nem tervezési tevékenységet végzők felmérése (táblázatok)

 

A felmérés minden résztvevőjének köszönjük az együttműködését!