Aktuális
Tagok közleményei

DEBRECEN HATVAN UTCA 14. - IZRAELITA BÖLCSŐDE ÉS MIKVE TERVEZÉSE

Tisztelt Kamara, kedves Kollégák,

Ezúton tájékoztatom a tisztelt kamarai tagtársakat az alábbiakról. A Debrecen Hatvan utca 14. (hrsz:8544/2) számú ingatlanra terveztem a FUTURE PLANS HUNGARY Kft (FP HUNGARY Kft) számára egy izraelita bölcsődét és mikvét.

Aktuális

Vándoriskola - Felvételi kiírás 2024

“Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat”
Antoine de Saint-Exupéry

Eredeti tervezői felhívás

1047 Budapest, Baross utca 39-43

 Tisztelt Kollégák!

Keresem a 1047 Budapest, Baross utca 39-43., HRSZ: 73844. alatti iskolaépület, egykor Simon Ferenc Bőripari Szakiskola eredeti tervezőjét, szerzői jogának tulajdonosát vagy jogutódját. Az épület átalakításához kérjük hozzájáruló nyilatkozatát.

Aktuális

FELTERJESZTÉSI FELHÍVÁS GÁBOR DÉNES-DÍJRA 2024

A NOVOFER Alapítvány - szakmai-erkölcsi támogatói között tudva az innovációért felelős szervezetek vezetőit - idén ismét meghirdeti a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását.

A Díj, melyet évente általában heten nyerhetnek el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.

Aktuális

1125 Budapest, Galgóczy utca 24.

Tisztelt Kollégák!

A tárgyban szereplő cím alatti családi ház átépítésének tervezésével megbízott építészként keresem az eredeti tervezőt vagy jogutódját, hozzájárulás kérése céljából.

Területi kamarák hírei

PMÉK tisztújítás - 2024. május 17.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pest vármegyei Építész Kamara 2024.május 17-én megtartott tisztújító küldöttgyűlése az alábbi eredménnyel zárult. (A megválasztott tisztségviselők mandátuma 2024. június 1-jétől hatályos.)

Elnök
Philipp Frigyes

Területi kamarák hírei

BÉK Tisztújító Taggyűlés 2024. szeptember 27. péntek

Közeledik a BÉK tisztújítása
A BÉK Elnöksége 2024. június 4-i ülésén határozott a Tisztújító Taggyűlés időpontjáról és helyszínéről.
A döntés értelmében a Tisztújító Taggyűlés dátuma: 2024. szeptember 27. péntek
Helyszíne: Szent Margit Gimnázium Szent Gellért Csarnoka (1114 Budapest, Villányi út 5-7.)

MÉK hírek

Köztestületek Háza

2024. július 2-án kedden a Magyar Művészeti Akadémia épületében megállapodást írt alá a létrehozandó Köztestületek Házával kapcsolatban Lánszki Regő államtitkár, az Építési és Közlekedési Minisztérium képviseletében,  Turi Attila elnök a Magyar Művészeti Akadémia képviseletében, Richly Gábor András főtitkár a Magyar Művészeti Akadémia Titkársága képviseletében, Wagner Ernő elnök a Magyar Mérnöki Kamara képviseletében, Tutervai Mátyás alelnök a Magyar Építész Kamara képviseletében, Eltér István elnök a Budapesti Építész Kamara képviseletében és Szőllősy Gábor elnök a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara képviseletében.

Eredeti tervezői felhívás

1126 Budapest Beck Ödön Fülöp utca 5

Tisztelt Kollégák!

Mint a tárgyi épület átépítésének tervezői  keressük az eredeti tervezőt vagy annak jogutódját, hogy hozzájárulását kérjük a beavatkozás tervezésére.

Eredeti tervezői felhívás

1046 Budapest, Bolyai Farkas utca 8

Kedves Kollégák!

Keresem a 1046 Budapest, Bolyai Farkas utca 8, 74748 hrsz. alatti családi ház eredeti tervezőjét vagy annak jogutódját a meglévő lakóház tetőtérbeépítése miatt.

MÉK hírek

Elindult a magyar kortárs építészet honlapja

A www.maimagyarepiteszet.hu/www.architecturehungary.hu címen, 2024.06.18. óta próbaüzemben elérhető honlap egyedülálló és hiánypótló vállalkozás: egy helyen gyűjti, mutatja be és teszi kutathatóvá a kortárs magyar építészet kimagasló alkotásainak a válogatását. Az első ütem a 2010 és 2020 közötti időszakot öleli fel, alapja kizárólag a Magyar Építész Kamara 2021-ben kiadott Magyar Építészet 2010-2020 c. könyv.

MÉK hírek

Ügyfélfogadási információk és ügyviteli szünet 2024 nyarán a MÉK-ben

Tisztelt Érdeklődő!

A Magyar Építész Kamara 2024. augusztus 5. (hétfő) és 2024. augusztus 23. (péntek) között ügyviteli szünetet tart!