Szakmagyakorlás
Tervpályázatok

Kihirdették a Károli Gáspár Református Egyetem épületegyüttesére kiírt nyílt építészeti tervpályázat győztesét

A Magyarországi Református Egyház nyílt építészeti tervpályázatot írt ki a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) új, ferencvárosi campusának megtervezésére. A pályázaton 42 építésziroda nyújtott be érvényes pályaművet.

Tervpályázatok

Magyar Közlekedési Múzeum, Debrecen - építészeti ötletpályázat

Megnevezés
„Magyar Közlekedési Múzeum - Debrecen” – építészeti ötletpályázat
Bevezető
Az Építési és Közlekedési Minisztérium, mint Kiíró, nyílt építészeti ötletpályázatot hirdet a „Magyar Közlekedési Múzeum - Debrecen” tervezésére vonatkozóan.
A pályaművek a Kiíró elvárásai szerint olyan „landmark” épület megfogalmazására tesznek majd javaslatot, amelyben a funkcionális egységek, kiállító-, edukációs és közösségi terek hatékony szervezésén túl építészeti karakter vonatkozásában az egyediség, az innováció és a magyar építészetről szóló törvény alapelvei a legteljesebben valósulnak meg.
Kiíró
Építési és Közlekedési Minisztérium
1054 Budapest, Alkotmány utca 5.

Tervpályázatok

Nemzetközi, nyílt, két fordulós tervpályázatot hirdetettek Helsinki új Építészeti és Design múzeum

Nemzetközi, nyílt, két fordulós tervpályázatot hirdetettek Helsinki új Építészeti és Design múzeum tervezésére a finn főváros megújuló, gyalogosbarát déli kikötőjében, UNESCO-világörökségi területen.
1. forduló beadási határidő augusztus 29.
2. forduló 2024. december.

 

Tervpályázatok

Sepsiszentgyörgy - Új Erdélyi Művészeti Központ, nyílt építészeti ötletpályázat

Az Építési és Közlekedési Minisztérium, mint Kiíró, nyílt építészeti ötletpályázatot hirdet a Sepsiszentgyörgy - „Új Erdélyi Művészeti Központ” tervezésére vonatkozóan Sepsiszentgyörgy Város Önkormányzatával együttműködésben. A Kiíró jelen ötletpályázat keretében olyan korszerű, fenntartható városok
szellemiségének megfelelő épületegyüttesére vár építészeti javaslatokat, amely a legmagasabb színvonalon képes kiszolgálni az előírt funkciókat és teljesíteni a régió igényeit.

Tervpályázatok

Szigetszentmiklósi Református Általános Iskola nyílt, titkos építészeti tervpályázata

Kiíró: Dunamelléki Református Egyházkerület

Egy új 16 osztályos általános iskola (hozzá tartozó C típusú tornateremmel) épület megvalósítása Szigetszentmiklóson a Bucka városrészben 1-8 évfolyammal a tervezési program által megfogalmazott igények, követelmények, funkciók szerinti kialakítással, amely teljesíti a szakmai előírásokat. Intézménybe felvehető tényleges létszám: 480 fő (16x30 fő).

Tervpályázatok

"Hargita Gyöngye 2024" Ötletpályázat

A PERLA Harghitei S.A. társaság, melynek székhelye: Hargita megye, Csíkszentkirály község, Csíkszentkirály helység, Állomás u. 600. sz., a továbbiakban: „Kiíró” egy építészeknek szóló, „Irodaház” tervezése című 2 fordulós ötletpályázatot hirdet, a megvalósításhoz szükséges eljárások, valamint kivitelezési terv kidolgozása céljából.

Tervpályázatok

„Nagyharsányi csata emlékhelye 2023” - eredményhirdetés

„Nagyharsányi csata emlékhelye 2023” Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának ötletpályázata

Eredményhirdetés

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Építőművészeti Tagozata tavaly ősszel hirdette meg nyílt, építészeti tematikájú pénzdíjas ötletpályázatát fiatal építészek számára. A pályázati kiírás szerint „Nagyharsányi csata emlékhelye 2023” címmel innovatív építészeti-tájépítészeti eszközökkel megfogalmazott javaslattételt vártak egy magas színvonalú emlékpark kialakítására az 1687. évi nagyharsányi csata emlékezetére. A 40 év alatti építészek arra kaptak lehetőséget, hogy megmutathassák szakmai tudásukat, kreativitásukat.

Tervpályázatok

„A Református Egyetemváros tervezése” – Nyílt építészeti tervpályázat hirdetmény

Figyelem !A beadási határidő módosult!

A Református Egyetemváros Korlátolt Felelősségű Társaság, mint kiíró, nyílt építészeti tervpályázatot hirdet (a továbbiakban: Tervpályázat vagy Tervpályázati eljárás) a Károli Gáspár Református Egyetem új egyetemi campusának kialakítására és megtervezésére. A tervpályázat során olyan, a Tervpályázat tervezési feladatleírásában és tervezési programjában meghatározott épületegyüttesre vonatkozóan vár építészeti javaslatokat, amely a lehető legmagasabb színvonalon képes teljesíteni a Tervpályázati Dokumentációban meghatározott feltételeket és értékelési szempontokat.

Tervpályázatok

Nagyharsányi csata emlékhelye 2023 építészeti pályázat ünnepélyes eredményhirdetése

A Magyar Művészeti Akadémia tisztelettel meghívja Önt és kísérőjét a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023 építészeti pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és a pályaműveket bemutató kiállítás megnyitójára

I D ŐP ON T:
2024. február 15-én (csütörtök) 17 óra
H E LY S Z Í N:
a Magyar Építőművészek Szövetsége székháza, Kós Károly terem
(1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.)

Tervpályázatok

ARCH-E Projekt – Nemzetközi Tervpályázatok - Kulcskifejezések

100 kulcskifejezés magyar -angol - Magyar Építész Kamara – munkaközi változat


Chamber of Hungarian Architects - Glossary 100 – english - hungarian version

Working version
 

Tervpályázatok

A Zsámbéki Öregtemplom és Környezetének megújítása nyílt tervpályázat eredménye

A pályázat helyszíne: 2072 Zsámbék Corvin János utca

A pályázat célja:

A zsámbéki Templom- és kolostoregyüttes épületeinek újra értelmezésével, kihasználhatóságával olyan komplex turisztikai épületegyüttes létrehozása, amely magába foglalja egy modern látogatóközpont felépítését, a templom rekonstrukcióját, és a premontrei rendház kialakítását. A tervezett épületegyüttes fejlesztése során elsődleges szempont, hogy olyan új turisztikai és kiállítási elemek is helyt kapjanak, amelyek biztosítják a létesítmény fenntarthatóságát. Kiíró jelen tervpályázat keretében a kor és a katolikus egyház szellemiségének megfelelő épületegyüttesre vonatkozóan vár építészeti javaslatokat, amely a lehető legmagasabb színvonalon képes kiszolgálni az előírt funkciókat és értékelési szempontokat. A tervpályázat célja építészeti javaslatok összevetése és rangsorolása.

Tervpályázatok

"A Nagyharsányi csata emlékhelye 2023" ötletpályázat

Benyújtási határidő: 2023. december 15.

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata „a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023" címmel nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdetett meg  fiatal építészek számára.