Építészet | Konferenciák, rendezvények
Konferenciák, rendezvények

Tokaji kis konferencia: a Tokaji Nomád Nemzedék által 1978-79-ben épített Makovecz-épület múltjával-jelenével-jövőjével és támogatásával kapcsolatos tájékoztatás

MEGHÍVÓ az „Égerszög-Művésztelep” Közhasznú Alapítvány, a „Magyar a Magyarért Alapítvány,” a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata és Miskolci Regionális Munkacsoportja szeretettel várja Tokajban 2023. november 24-én (pénteken) 15:00 órától rendezendő kiskonferenciára, melynek tárgya: a Tokaji Nomád Nemzedék által 1978-79-ben épített Makovecz-épület múltjával-jelenével-jövőjével és támogatásával kapcsolatos tájékoztatás

Konferenciák, rendezvények

Pirán Építészeti Napok - Konferencia és Piranesi-díj 2023

PIRAN DAYS OF ARCHITECTURE (PDA) KONFERENCIA
KONTEXTUS-KONCEPCIÓ-KONSZENZUS
2023. NOVEMBER 25.
AUDITORIUM PORTOROŽ – PORTOROSE; SENČNA POT 8 A. 6320 PORTOROŽ, SLOVENIA

A Piran Days of Architecture (PDA) a világ egyik leghosszabb hagyományokkal rendelkező nemzetközi építészeti konferenciája. A szlovén építészek egy csoportja kezdeményezte, és 1986-tól 2007-ig prof. Vojteh Ravnikar (1943-2010) elnökletével 1983 óta minden évben november végén kerül megrendezésre a középkori szlovén tengerparti városban, Piranban, a bájos Tartini színházban, 2019-től pedig - a tenger kiszámíthatatlan áradása miatt - a közeli Portorož előadótermében.

Konferenciák, rendezvények

A keresdi Bethlen-kastély műemléki helyreállításának előkészületei - Konferencia

A Teleki László Alapítvány 2023. november 21-én konferenciát rendez A keresdi Bethlen-kastély műemléki helyreállításának előkészületei címmel.

A konferenciát megnyitja Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára. 

Konferenciák, rendezvények

Válságban a vidéki közép- és nagyvárosok közlekedése?

A rendezvény időpontja: 2023. 11. 10. (péntek) 17:00
A rendezvény helyszíne: Salgótarján, Völgyváros Központ 3100 Salgótarján Arany János utca 1.

A Magyar Urbanisztikai Társaság Közlekedési Tagozata, a Völgyváros Egyesület és a Klímabarát Települések Szövetsége szakértői kerekasztal beszélgetést szervez: Válságban a vidéki közép- és nagyvárosok közlekedése? - megoldási lehetőségek címmel Salgótarjánban.

Konferenciák, rendezvények

MEGHÍVÓ: Patonai Dénes székfoglaló előadására

Kedves Kollégák!
2023. november 9-én, csütörtökön, 18.00 órai kezdettel a Magyar Építőművészek Szövetségének Székházában (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.),

Konferenciák, rendezvények

Az Építészeti Tervpályázatok Európai Platformja - Berlin 2023. október 9-10.

Az Építészeti Tervpályázatok Európai Platformja - European Platform for Architectural Design Competition (ADC) – Berlin 2023. október 9-10.

2023. október 9-én és 10-én került sor az EU-s projektben részvevő országok Építész Kamaráinak és partnerek képviselőinek személyes megbeszélésére, a Berlini Építész Kamara épületében. Szorosan szervezet 1,5 napos programban az eddigi elvégzett munkák értékelése és megvitatása szerepelt. Folyamatban van egy minden részvevő országra kiterjedő adatgyűjtés és feldolgozás a lakosság számától, az építészek számáról, egészen az évente lebonyolított pályázatokig kiterjed. A Magyar Építész Kamarát Sándor Gergely és Ulrich Tamás képviselték a munkacsoport ülésén.  

Konferenciák, rendezvények

Vidd magaddal az IPARTERVET! workshop a Budapest Design Week 2023 keretében

Ismeretlen IPARTERV - Egy tervezővállalat hőskora 1948–1970 kiállítás kapcsolódó rendezvények
A Magyar Építészeti Múzeum és Dokumentációs Központ a Budapest Design Week 2023 keretében, az Ismeretlen IPARTERV című kiállításhoz kapcsolódóan két programot is szervezett.  

Konferenciák, rendezvények

2023. október 2. hétfő - Az Építészet Világnapja program

2023. október 2. hétfő - Az Építészet Világnapja

„Építészet a rugalmas közösségek számára”  

Konferenciák, rendezvények

OKTÓBER AZ ÉPÍTÉSZET HÓNAPJA előadás sorozat - Hegyvidéki galéria

A BUDAPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET 12. KERÜLETI CSOPORTJA ÉS A HEGYVIDÉK GALÉRIA
TISZTELETTEL MEGHÍVJA ÖNT „OKTÓBER AZ ÉPÍTÉSZET HÓNAPJA” ELŐADÁS-SOROZAT ALÁBBI PROGRAMJÁRA
KÖSZÖNTŐT MOND: POKORNI ZOLTÁN, A HEGYVIDÉK POLGÁRMESTERE, AZ  ESEMÉNY FŐVÉDNÖKE  

Konferenciák, rendezvények

SZIMMETRIA - beszélgetés zenéről, építészetről címmel

A SZIMA Építész Kávéház következő estjére SZIMMETRIA - beszélgetés zenéről, építészetről címmel 2023. október 19-én, csütörtökön, 18:30 órakor kerül sor a FUGA Budapesti Építészeti Központban (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.).  

Konferenciák, rendezvények

Tűzvédelem és költségek

2023. április 19.-20.
Balatonföldvár, Hotel Jogar

Létezik költséghatékony tűzvédelem? – Mit védünk és mennyiért? – Mi tartozik a tűzvédelmi költségekhez? – Hol bújik el a tűzvédelmi költség? Tervezés, kivitelezés, használat és hatékony üzemeltetés?