Aktuális
Területi kamarák hírei

Meghívó a Tatabányai Építész Estre

A Komárom-Esztergom Vármegyei Építész Kamara és a Puskin Művelődési Ház tisztelettel meghívja Önt és családtagjait, barátait a Tatabányai Építész Estre
Az Év Háza Komárom-Esztergom Vármegyében (Díjazott középületek Tatabányán) című kiállítás megnyitójára és az Orfeusz Társulat színházi estjére

A rendezvény időpontja: 2023. november 15. (szerda) 17:30 óra

Területi kamarák hírei

Tisztújítás a Fejér Megyei Építészek Kamarájában

A Fejér Megyei Építészek Kamarája 2023. október 24-én tisztújítást tartott, amelynek az alábbi eredménye lett:

Elnök: Karé Krisztián

Területi kamarák hírei

Az Év Háza Komárom-Esztergom Vármegyében pályázat kiállítása és díjátadó

MEGHÍVÓ
A Komárom-Esztergom Vármegyei Építész Kamara tisztelettel meghívja Önt AZ ÉPÍTÉSZET HÓNAPJA keretében megrendezésre kerülő „Az Év Háza Komárom-Esztergom Vármegyében” pályázat Díjátadására, Kiállítás megnyitóra és a Kernstok-villa épületbejárására

A rendezvény időpontja: 2023. október 17. 15:00 óra  
Helyszín: Kernstok-villa, 2536 Nyergesújfalu, Kossuth Lajos u. 196.

Területi kamarák hírei

Győr-Moson-Sopron megye építészete 2022 - kiállítás

A "Győr-Moson-Sopron megye építészete 2022" című kiállítás október 22-éig látható az ÁRKÁD Győr bevásárlóközpontban.  

Területi kamarák hírei

GRATULÁLUNK – AZ ÉV CÍVIS HÁZA

Ez év májusában hagyományteremtő céllal hívta életre Debrecen Város Közgyűlése az Év Cívis Háza elismerést. Az első díjat a tegnapi napon a Szepességi utca 51. szám alatti ingatlan tulajdonosai vehették át.

Gratulálunk Barabás Lajos építésznek (ARCHI-BAR Építész Stúdió), valamint az ingatlan tulajdonosainak Kerek-Jászovics Anitának és Kerek Attilának!

Területi kamarák hírei

HBMÉK - SZAKMAI NAP A KAMARÁBAN AZ ENERGIAHATÉKONYSÁG

A szakmai nap MÉK általi AKKREDITÁCIÓJA FOLYAMATBAN! A részvétel ingyenes, de minden esetben előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://forms.gle/8cTh2pdau79t1ogC9

Területi kamarák hírei

A Wéber Antal-díj 2023 díjazottjai

Hetedik alkalommal került átadásra a Pest Megyei Építész Kamara általa alapított Wéber Antal-díj. A magyar műépítész nevét viselő díjjal a kiemelkedő alkotói tevékenységet folytató pest megyei kamarai tagsággal rendelkező szakmagyakorló munkáját kívánja elismerni a Kamara. Wéber Antal a XIX. századi magyar építészet meghatározó építész egyénisége, Ybl Miklós pályatársa. Neoreneszánsz építészete a reneszánsz mélyen átgondolt újraértelmezése. Magántanítóként, majd az építészeti közélet jeles tagjaként komoly figyelemmel fordult a felnövekvő szakmai generációk felé. Munkásságát a minőség és a szakmai közéletben végzett áldozatos tevékenysége emelte ki a korabeli átlagból.

Területi kamarák hírei

BREUER MARCELL köztéri emlékoszlop pályázat 2023 - EREDMÉNY

Breuer Marcell Pécsett született 1902-ben és Pécsről indulva lett a XX. századi bútortervezés és egyetemes építőművészet kiemelkedő alkotója. A DDÉK fontosnak tartja egy olyan köztéri tárgy felállítását, mely információt ad életéről, és munkásságáról, és megjelenésével felhívja a figyelmet annak jelentőségére. A Dél Dunántúli Építész Kamara nyilvános, névaláírásos alkotói pályázatot hirdetett egy Breuer Marcell emlékére felállítandó emlékoszlop tervezésére.

Területi kamarák hírei

Tisztújítás a Vas Megyei Építész Kamaránál

A Vas Megyei Építész Kamara Tisztújító Taggyűlése 2022.09.29-én megválasztotta a következő 4 éves időtartamra tisztségviselőit, akiknek a megbízatása 2022. október 17-én kezdődik.

Területi kamarák hírei

Sikeresen lezajlott a BÉK Rendkívüli Tisztújító Taggyűlése

2022. június 23-án az Eiffel Műhelyházban tartotta rendkívüli tisztújító taggyűlését a Budapesti Építész Kamara. Az új elnökség megválasztásáig az áprilisban lemondott tisztségviselők ügyvivői minőségben folytatták tevékenységüket. A BÉK Választási Jelölőbizottsága a jelöltlistára 1 elnök jelölet, 3 alelnök-jelöltet, 18 elnökségi tag-jelöltet és 7 pótküldött-jelöltet vett fel.

Területi kamarák hírei

Közös múltunk nyomában – Válogatás a 100 éves Építészeti Archívum anyagából

2022.06.24. - Közös múltunk nyomában – Válogatás a 100 éves Építészeti Archívum anyagából (Pásti utcai ortodox zsinagóga (Debrecen, Pásti utca 4.)

Az idén működésének 100. évfordulóját ünneplő debreceni Építészeti Archívumban különböző dokumentumok mellett egy ideje már a cívisházak tárgyi emlékeit is őrzi a két Podmaniczky-díjas helytörténész, Dr. Horváth Péter és Balogh László.

 

Területi kamarák hírei

Meghívó - Szegedi Friss - kiállítás

A Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara lehetőséget kapott a Csongrád-Csanád Megyei Építész Kamara kiállítási anyagának bemutatására, mely a szakma albuma az elmúlt évekből.