Aktuális
MÉK hírek

A MÉK Küldöttgyűlés 2022.11.18-i döntései – rövid tájékoztató

A Kopaszi-gáton tartott pénteki MÉK Küldöttgyűlésen 200 fő feletti küldött szavazott a korábban a területi kamarákkal egyeztettet, a honlapon is elérhető előterjesztésekről.

MÉK hírek

Javaslat az építési (keret)törvényhez

A MÉK az építési és beruházási miniszter kérésére elkészítette és megküldte tartalomjegyzék javaslatát az építési törvényhez, amely alapvetően az Étv. jelenlegi struktúrájából indul ki. A részletesebb vélemény a MÉK tagozatok és a területi építész kamarák véleménye alapján kerül összeállításra.

A Preambulum a három felkért szervezet - az MMA, a MÉK és a MÉSZ - közreműködésével és egyetértésével született meg.

MÉK hírek

Dr. Hajnóczi Péter, a MÉK elnöke lett a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének soros elnöke

2022. október 26-27-én került sor a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének 2 napos konferenciájára Budapesten. Az első napi program Dr. Répássy Róbert - parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes (Igazságügyi Minisztérium) előadásával kezdődött a Magyar szakmai kamarák jelene és jövője, partnerségei kapcsolatok címmel, majd Dr. Sziklay Júlia – főosztályvezető a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság részéről tartott előadást a Kamarákhoz érkező közérdekű adatigénylések és kamarai adatszolgáltatás kötelező köre témában.

MÉK hírek

Rövid beszámoló a Területi Elnökök Testületének 2022. június 9-i üléséről

2022. június 9-én került sor az Építészek Házában a Területi Elnökök Testületének ülésére dr Hajnóczi Péter MÉK elnök meghívására.

MÉK hírek

Egyeztetés Lázár János, építési és beruházási miniszterrel

2022.június 8-án szerdán a Magyar Építész Kamara vendége volt Lázár János, építési és beruházási miniszter. Az egyeztetés alapján izgalmas, és az építészek számára eredményes időszak következhet.

A MÉK készen áll a közös munkára!

MÉK hírek

A Magyar Építész Kamara Elnökségének stratégiai célkitűzései 2021–2025

A MÉK Elnöksége a 2022. március 31-i MÉK küldöttgyűlésre elkészítette "A MÉK Elnöksègének stratégiai célkitűzései 2021-2025" című kiadványt.
A kiadvány korlátozott számban nyomtatott formàban àtvehető a MÉK Titkársàgàn.
MÉK hírek

Szakmai hozzájárulási alap I. beadási határidős pályázatok eredménye

A MÉK a költségvetésében a tagság részéről jelentkező, az építészetet, a kamarához tartozó szakterületeket (építészet, műemlékvédelem, belsőépítészet, táj- és kertépítészet, településtervezés, területrendezés, tűzvédelem) népszerűsítő, a szakmagyakorlást segítő, a szakmagyakorlók munkáját bemutató, dokumentáló, az építészek összetartozását erősítő szakmai feladatok megvalósítására egy hozzájárulási alapot hozott létre.

MÉK hírek

Rövid beszámoló a MÉK 2022.03.31-i küldöttgyűléséről

2022. március 31-én került sor a MÉK küldöttgyűlésére a Kopaszi-gáton az Öbölház rendezvényközpontban. A küldöttgyűlésen a küldöttek átvehették a frissen megjelent 2021. évi Építész Évkönyvet, a MÉK Elnökségének stratégiai célkitűzései 2021-2025. című anyagot és a kamarai kitűzőt.